Copiii si animalele de companie: Reguli de sanatate

Atat pentru sanatatea copiilor, cat si pentru cea a animalutelor pe care le adoptam in casa, este foarte important sa tinem cont de cateva reguli. La Traieste Sanatos cu Simona, descoperim cum sa protejam copiii si animalele de companie.

In primul rand, dr. Nicolae Bercaru, medic veterinar, ne avertizeaza sa avem mare grija de unde cumparam animalul de companie. Sunt multe cazuri de catei, pisici sau alte animalute care se nasc cu diverse probleme de sanatate sau se imbolnavesc in locul in care sunt tinute. Pentru a evita o tragedie, este bine sa ceri intotdeauna parerea unui specialist, fie un veterinar, fie un crescator avizat.

Apoi, pentru a identifica din timp daca animalul de companie sufera de ceva si pentru a-l duce degraba la veterinar, urmareste cu atentie urmatoarele obiceiuri: cum mananca, daca se hidrateaza suficient si daca este jucaus. In primii ani, cateii si pisicile se joaca foarte mult, asa ca, daca ii vezi fara prea multa energie, s-ar putea sa fie o problema. De asemenea, daca animalutele nu mananca sau nu beau suficienta apa, din nou este cazul sa mergi la veterinar.

Nu in ultimul rand, daca iti intretii corect animalul de companie (il deparazitezi, ii faci schema de vaccinare, il speli etc.) si iti inveti copilul despre cele mai importante reguli de igiena, sunt sanse foarte mici ca prichindelul tau sa preia vreo boala.

Mai multe despre cum sa protejam copiii si animalele de companie aflam acum, la Traieste Sanatos cu Simona.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s