Masti de carnaval facute acasa

Sa fim sinceri: copii sau adulti, tuturor ne place sa ne costumam. O petrecere mascata va fi mereu mult mai distractiva decat una obisnuita. Este o ocazie sa vezi cu cine se identifica fiecare persoana, ce ii place sau cat de creativ poate fi.

O ocazie perfecta pentru a te costuma este de Halloween. Ce-i drept, nu este o sarbatoare nationala, dar acest aspect nu ne impiedica sa ne bucuram de ea. Poti organiza un bal mascat in familie sau pentru copilul tau si prietenii sai. Iar pentru masti, iti ofer eu cateva idei:

Masca din cofraj de oua

Aceasta masca se face rapid si cu lucruri pe care deja le ai prin casa. Ai nevoie de: un cofraj de oua, foarfece, un elastic, un capsator si vopsele.

Din cofrajul de oua, taie portiunea care contine doua spatii pentru oua si un varf, ca in imaginea de mai jos. Deja seamana cu o pasare, cu doi ochi si un cioc!

masca 02Apoi, in mijlocul fiecarui spatiu pentru ou, taie gauri pentru ochi. La final, folosind capsatorul, prinde elasticul de o parte si de alta a mastii si coloreaz-o cum vrei tu! Iata cateva idei.

masca 01Tot din cofraj de oua, poti taia doar un varf si sa il decorezi ca un nas de animalut.

masca 03

Masca de carnaval

Pentru aceasta masca, iti poti lasa imaginatia sa zburde! Ai nevoie de o hartie cartonata, un marker negru, foarfece, lipici, sfoara si perforator, vopsele sau carioci, sclipici, paiete, pene si orice iti mai trece prin cap.

Pe hartie, deseneaza forma unei masti. Poti imprima modelul de aici. Apoi, coloreaz-o, lipeste paiete si sclipici, pene sau dantela.

La final, perforeaza masca intr-o parte si in alta, pentru a lega sfoara.

masca 05

Masca din fetru

Pentru aceasta masca moale, ai nevoie de: fetru de diferite culori, un marker, foarfece, aracet si un elastic. Iti recomand sa folosesti acest tip de masca pentru a te deghiza intr-un animalut.

Alege culoarea principala a mastii, apoi, pe fetrul de culoarea respectiva, deseneazaforma mastii si taie de-a lungul conturului. (Poti folosi forma propusa mai sus.)

Din celelalte culori vei taia detaliile mastii – conturul ochilor, nasul si boticul, conturul urechilor, mustati etc. Lipeste detaliile cu aracet, iar pe spate lipeste elasticul. Iata cum arata o masca de iepuras.

masca 06Mai ai si alte idei de masti? Spune-ne in rubrica de comentarii.

Autor articol: Oana Anghel – Redactor Itsy Bitsy


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s