Animalul de companie – o bucurie pentru intreaga familie!

Cum alegem animalul de companie potrivit familiei noastre? Cum ne dam seama cand este momentul potrivit sa ne marim familia cu un animal de companie si ce presupune sa ai un animal de companie?

Impreuna cu prietenii de la Purina Pet School va aducem informatii valoroase despre ingrijirea animalelor de companie, in cadrul campaniei “Animalele de companie nu sunt jucarii – sunt fiinte vii!”.

Fie ca este vorba de un caine, o pisica, un dihor sau un perus, animalele de companie aduc veselie in casa si schimba dinamica familiei intr-un mod pozitiv.

Cei mici isi doresc cu ardoare sa aiba un animal de companie cu care sa se joace, pe care sa il plimbe si alaturi de care sa faca tot felul de ghidusii. Parintii, in schimb, au reticente in privinta aducerii in casa a unui animal. Se tem de bacterii, de diverse boli pe care cei mici le-ar putea lua de la animal, de dezordine si de zgomot.

Cu putina informare si cu sfaturi de la specialisti, parintii pot opta pentru un animalut de companie potrivit intregii familii.

Simona Dragomir a stat de vorba cu medicul veterinar Ana Boncea si a aflat cum putem face alegerea corecta a animalului de companie, dar si ce e nevoie sa stim pentru a ingriji responsabil animalele de companie.

Cand vine vorba de alegerea unui animal de companie, o alta grija a parintilor este legata de alergiile pe care le-ar putea dobandi membrii familiei.

Recomandarea este sa vorbim mai intai cu medicul pediatru si sa ne asiguram ca cei mici nu prezinta alergii si pot convietui cu animale.

Un lucru mai putin stiut este ca alergia la animale nu este data de blana sau de parul acestora, ci de secretia de sebum de la nivelul pielii animalelor. Daca eliminam suspiciunea de alergie si alegem animalul de companie conform dinamicii familie, a spatiului in care locuim si a timpului pe care il putem oferi animalului, cu siguranta adaptarea tuturor va fi usoara.

Atat doamna doctor Ana Boncea, cat si Purina Pet School, au cateva recomandari de care sa tinem cont daca decidem sa ne marim familia cu un animal de companie:

  • Sa ducem periodic animalul la control si deparazitare.
  • Sa ii facem vaccinurile necesare.
  • Sa il castram, pentru a evita eventuale probleme de sanatate si comportament.
  • Sa il spalam cu sampon special.
  • Sa ii oferim hrana de calitate, personalizata in functie de specie si varsta.
  • Sa ii dam ocazia sa faca suficienta miscare (mai ales in cazul cainilor, sa-i scoatem la plimbare des).

Nu in ultimul rand, e important sa ii acordam animalului de companie atentie si afectiune si sa identificam semnalele din comportamentul sau, in asa fel incat sa-i intampinam nevoile. Altfel spus, sa ne comportam cu grija si respect, stiind ca animalul de companie nu este o jucarie, ci o fiinta vie, cu sentimente si nevoi.

Pentru mai multe sfaturi despre cresterea si ingrijirea animalelor de companie apeleaza la Purina Pet School.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s