Consumul de zahar la copiii mici

Consumul de zahar la copiii mici

De la ce varsta putem sa le dam prichindeilor dulciuri? Cu ce putem inlocui pofta de dulce si consumul de zahar? Aflam raspunsurile acum, la Parinti de Pici.

Ideal ar fi sa nu ii dai deloc zahar copilului. Insa stim ca nu poti evita fiecare tentatie: o bomboana la o zi de nastere, o prajitura de la bunici, o gurita din sucul unui prieten etc. Totusi, incearca sa iti feresti prichindelul de consumul de zahar, macar pana la varsta de 3 ani.

Din pricina zaharului, cei mici pot dezvolta crampe, exeme sau carii, devin mai agitati si mai nervosi si sunt mai expusi riscurilor de diabet si obezitate.

Totusi, consumul de zahar poate fi inlocuit cu alte produse naturale, mai sanatoase si care satisfac la fel de mult pofta de dulce. Poti face prajituri fara zahar pentru copii, folosind sirop de agave sau de artar, miere, extract de stevie sau xylitol.

„Fructele, insa, fie ele proaspete sau uscate, raman optiunea mea preferata cand vine vorba de deserturile fetitei noastre”, spune Georgiana, mama de pici.

Afla si mai multe sfaturi despre cum sa eviti consumul de zahar la copiii mici, acum, la Parinti de Pici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s