Cinema.edu – proiect de educatie cinematografica pentru elevi

Elevii si liceenii din Bucuresti sunt asteptati, incepand din luna martie, la Noul Cinematograf al Regizorului Roman (in incinta Muzeului Taranului Roman), unde vor asista la proiectii de filme desfasurate in cadrul proiectului de educatie cinematografica Cinema.edu.

Organizat de Asociatia Macondo, in parteneriat cu Muzeul Taranului Roman, Ministerul Educatiei, Inspectoratul Scolar Bucuresti, Primaria Sectorului 1, Fundatia Soros si Ambasada Frantei, proiectul doreste sa atraga noile generatii la cinema si sa-i familiarizeze pe elevi cu un limbaj cinematografic si cu tehnici de lectura a mesajelor audiovizuale.

In acest sens, fiecare proiectie va fi urmata de discutii cu copiii asupra tematicilor regasite in film. Se doreste, de asemenea, formarea unei culturi cinematografice in randul noilor generatii de tineri, dar si promovarea patrimoniului cinematografic romanesc si european in randul tinerilor.

Proiectul se va derula in perioada 7 martie – 15 iunie 2011, iar la el vor participa peste 1.500 de elevi din clasele I-XII din cinci scoli si licee din Bucuresti. Acestia vor fi constituti in grupe de cate 90 de elevi si vor viziona gratuit cate cinci proiectii de filme, adaptate fiecarei categorii de varste.

Fiecare vizionare va fi precedata de o discutie libera, iar la finalul fiecarei proiectii vor fi alocate 30 de minute unei dezbateri pe marginea temelor sociale identificate in filme.

De asemenea, elevii vor primi fise didactice care sa contribuie la dezvoltarea capacitatilor de lectura a mesajelor audiovizuale, la realizarea carora vor contribui profesori din cadrul UNATC si cadre didactice din scolile participante. In plus, fiecare elev va avea ocazia sa participe la o expozitie de incheiere a proiectului cu o lucrarea care sa reflecte viziunea creativa si personala asupra unei proiectii din cadrul proiectului.

Fiecare intalnire va dura cel mult 3 ore, iar accesul elevilor si al profesorilor implicati in proiect va fi liber.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s