Educatie la cinema

La Noul Cinematograf al Regizorului Roman au inceput astazi proiectiile de film din cadrul proiectului de educatie cinematografica Cinema.edu.Cineclub pentru elevi.

In cadrul proiectului, peste 2.000 de elevi din 20 de scoli si licee din Bucuresti vor participa, pana in luna iunie, la o serie de 5 proiectii care fac parte din patrimoniul cinematografic mondial, adaptate la trei categorii de varsta (I-IV, V-VIII, IX-XII), semnate de mari regizori: Lumière, Méliès, Jacques Tati, François Truffaut.

[imagethumb=”1355″] La finalul programului, copiii vor primi diplome de participare la program si materiale didactice, vor avea posibilitatea de a expune in cadrul unei expozitii finale, iar 12 finalisti vor participa la editiile de anul acesta la 2 Festivaluri de Film pentru Copii – KinOdiseea si TIFF.

In aceasta saptamana (7 martie – 11 martie), copiii claselor V-VIII vor vedea si vor discuta pe marginea filmului LUMEA FABULOASA A LUI JULES VERNE (sau Inventie diabolica, Cehoslovacia, 1958, 1h 23 min.) al unuia dintre cei mai importanti regizori cehi, Karel Zeman, cel care pus bazele bazele animatiei cehesti in anii ‘40.

Proiectiile vor avea loc la Noul Cinematograf al Regizorului Roman (de la Muzeul Taranului Roman) de luni pana vineri, cu grupuri formate din cate 100 de copii, insotiti de profesori. La discutii vor lua parte invitati din lumea filmului – regizori, actori, fotografi, scenaristi, critici de film, profesori din cadrul UNATC.

Printre invitatii de saptamana aceasta se numara Irina Margareta Nistor, Alexandra Olivotto, Radu Igazsag, Maria Murg, Florin Barbu, precum si invitati din partea Centrului Ceh din Bucuresti.

Accesul este liber si dedicat exclusiv participantilor la proiect.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s