Cele mai bune sporturi pentru copii

Cele mai bune sporturi pentru copii

Sunt atat de multe sporturi pentru copii, insa avem prea putin timp sa le incercam pe toate. Asadar, la Meditatii pentru parinti, iti oferim cateva solutii pentru a alege cea mai buna activitate fizica pentru piciul tau.

In prima faza, copilul poate face orice sport, atata timp cat face miscare. De la 3-4 ani, putem sa il dam la un club sportiv, unde sa faca un sport organizat.

Inainte de a-ti da copilul la un sport care crezi ca i-ar placea, este indicat sa ii faci cateva analize, dupa cum aflam de la Daniela Budeanu, kinetoterapeut Centrul KinetoBebe & Kids. Daca cel mic face un sport de performanta, ideal este sa afli din timp atat daca piciul tau are probleme posturale, cat si daca are aptitudini mai bune decat majoritatea (alearga mai repede, sare mai sus). Iar aceste lucruri ti le poate spune un kinetoterapeut.

Pentru a-ti da seama ce sa alegi din multitudinea de sporturi pentru copii, o solutie ar mai fi sa vorbesti cu antrenorul micutului tau si sa vezi daca i se potriveste activitatea la care l-ai inscris.

Printre cele mai bune sporturi pentru copii, multi specialisti recomanda artele martiale si inotul. Artele martiale dezvolta, pe langa abilitati motrice, si disciplina copilului. Inotul este supranumit si sportul complet, intrucat nu are prea multe reactii adverse.

Afla si mai multe sfaturi despre cum sa alegi dintre atatea sporturi pentru copii, acum, la Meditatii pentru parinti.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s