Cele cinci limbaje de iubire ale copiilor

Ceva in firea noastra incearca cu disperare sa obtina iubirea celuilalt. In familie, si o privire poate jigni, iar un cuvant nepotrivit poate distruge totul. Iubitii pot deveni dusmani, iar familia un camp de lupta. Avem noi, parintii, perspicacitatea si dorinta de a incuraja copiii sa devina persoane ganditoare, independente, creatoare si cu principii morale?

Se pare ca pentru multi adulti raspunsul nu este de la sine inteles. Miezul familiei consta in iubirea rationala si voita. Noua colectie, Familia la Curtea Veche, va ajuta sa va asumati cat mai deplin rolul dumneavoastra in familie.

„Cele cinci limbaje de iubire ale copiilor” va invata cum sa va iubiti mai eficient copilul si contine sugestii complexe pentru a va ajuta sa deveniti un bun parinte. Intrebarea cheie a cartii este: Oare va exprimati iubirea intr-un limbaj pe care sa-l inteleaga si copilul vostru? Fiecare copil, ca si fiecare adult, isi exprima si recepteaza cel mai bine iubirea intr-un limbaj propriu. Oricat de mult ar fi iubiti de parinti, copiii nu stiu acest lucru de la sine. De aceea este foarte important ca parintii sa descopere si sa invete principalul limbaj de iubire al copiilor lor. Prin intermediul unuia dintre cele cinci limbaje de iubire, specific copilului dumneavoastra, timpul acordat, cuvintele de incurajare, darurile, serviciile sau mangaierile fizice, ii veti putea transmite in mod eficient si neconditionat sentimente de respect, afectiune si implicare totala, care vor avea o mare rezonanta in sufletul sau. Atunci cand sunt pregatiti cum trebuie, parintii pot folosi aceste limbaje pentru a comunica cu copiii lor, pentru ca atunci cand copilul simte ca este iubit, nu numai ca ii veti satisface cea mai profunda nevoie emotionala, dar va fi mult mai receptiv la sfaturile si indrumarile dumneavoastra ca parinti.
Dr. Gary Chapman are o bogata activitate in domeniul educatiei bisericesti. Este cunoscut in SUA mai ales prin seminariile pe probleme de familie pe care le conduce in intreaga tara. In activitatea sa de consilier matrimonial, dr. Chapman indruma permanent cupluri casatorite. Marele succes il cunoaste cu seria The five love languages, editata in numeroase editii, inclusiv pe casete audio si video.

Dr. Ross Campbell este psihiatru si un reputat consilier pentru relatiile dintre parinti si copii. Este fondator al Southeastern Counseling Center din Chattnooga, Tennessee, unde a fost director pana in 1996. In 1997, a fost numit de guvernatorul statului Tennessee in consiliul de conducere al Trustees of Mocasin Bend Mental Health Institute. Este profesor asociat la catedra de pediatrie si psihiatrie a Colegiului de Medicina din cadrul Universitatii Tennessee. A absolvit Academia Navala si a facut studii de medicina la Universitatea Florida. Este autorul cartii de mare succes How to Really Love Your Child (Cum sa-ti iubesti cu adevarat copilul), vanduta in peste un milion de exemplare in toata lumea.

www.curteaveche.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s