Ce se intampla in creier dupa un antrenament sportiv

Sportul nu aduce beneficii doar asupra fizicului nostru, specialistii avertizand asupra faptului ca este important inclusiv pentru sanatatea creierului sa facem miscare.

Despre impactul pe care sportul il are asupra creierului nostru, am discutat cu dr. Alin Popescu, medic primar medicina sportiva, la emisiunea „Traieste sanatos cu Simona”.

Dr. Alin Popescu sustine ca sportul favorizeaza scaderea nivelului e stres, contribuind totodata la prevenirea degenerarii celulelor nervoase.

„Exercitul fizic, indiferent de forma lui, scade nivelul de stres si, evident, acest lucru are efecte benefice si asupra sistemului nostru nervos. De asemenea, studiile arata si faptul ca un program regulat de sport poate contribui la prevenirea aparitiei bolii Parkinson, prevenirea degenerarii celulelor nervoase. Aceste studii au fost facute pe exercitii de tip aerobic, de o ora, insa acest lucru nu inseamna ca antrenamentul nostru sportiv sa conste doar in aerobic”, spune dr. Alin Popescu.

Miscarea este recomandata si copiilor, iar dr. Alin Popescu spune ca miscarea nu ar trebui sa fie perceputa drept o corvoada, ci sa devina, mai degraba, un stil de viata.

„Miscarea ar trebui sa ne intre in obisuinta, sa devina un stil de viata, sa nu fie in niciun caz o obligatie, o corvoada. Trebuie sa vina din interior”, explica medicul.

„Mesajul pe care ar trebui sa il perceapa toata lumea, inclusiv copiii, este de a face miscare zilnic. Daca nu reusim sa facem sport, putem face macar putina miscare: mers in pas alert, alergare usoara, jogging, alergare tip mars. Acestea sunt niste forme de miscare care ard calorii si care aduc beneficii aparatelor circulator, locomotor si precum si sistemului nervos central”, sustine dr. Alin Popescu.

Mai multe informatii despre impactul miscarii asupra creierului poti afla din materialul de mai jos:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s