Ce sa faci dupa ce ti-ai pierdut calmul in fata copilului

Ce sa faci dupa ce ti-ai pierdut calmul in fata copilului

Mai devreme sau mai tarziu, orice parinte isi pierde rabdarea cu micutul sau. Nu spunem ca este ok, dar, in acelasi timp, nici nu traim intr-o utopie in care nimic rau nu se intampla. Important este ce faci dupa un astfel de episod. Iata o idee utila, pe care a descoperit-o mamica Georgiana si pe care ne-o spune acum, la Parinti de Pici.

Pe cat e de frumos sa fii parinte, pe atat e de greu, uneori, mai ales in momentele in care cel mic face vreo nazbatie, iar tu esti cu rezervele de energie si de rabdare aproape goale.

Insa, daca s-a intamplat sa-ti pierzi calmul in fata copilului, primul pas ar fi sa te ierti pe tine pentru felul in care te-ai comportat. Este greu, dar vina nu va ajuta pe nimeni intr-o astfel de situatie.

Apoi, e important sa-i spui si copilului ca-ti pare rau pentru reactia ta. Si apoi sa-ti propui sa te reconectezi cu el prin cinci interactiuni pozitive.

Pentru ca specialistii spun ca, pentru a recompensa o interactiune negativa si pentru a te reapropia de persoana fata de care ai gresit, inclusiv de copilul tau, este nevoie de 5 interactiuni pozitive. Astfel de interactiuni pot fi imbratisari, pupici, glume, intamplari amuzante, jocuri etc.

Mai multe aflam acum, la Parinti de Pici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s