Rolul moasei in timpul sarcinii si dupa

Rolul moasei in timpul sarcinii si dupa

Femeia care se pregateste sa aduca un sufletel pe lume are nevoie de foarte mult ajutor si de sustinere, atat in timpul sarcinii, cat si la nastere si in perioada imediat urmatoare. O moasa specializata poate veni cu multe sfaturi utile si sprijin pentru viitoarea mamica. La Traieste Sanatos cu Simona, vorbim despre rolul moasei si toate modurile in care ea poate fi de ajutor.

„In sprijinul viitorilor parinti exista o persoana abilitata care le poate oferi sprijin atat pe perioada sarcinii, in timpul sarcinii, cat si post-partum – aceasta este moasa”, ne spune Carmen Filip, director de ingrijiri.

Rolul moasei consta in educatia prenatala (atat a mamei, cat si a tatalui), in oferirea unui suport moral gravidei si in ingrijirea mamei si a nou-nascutului.

O moasa specializata a absolvit o institutie de studii superioare, acreditata de Ministerul Sanatatii. In cei 4 ani de studiu, moasele se pregatesc specific sa poata urmari o sarcina normala, sa identifice aparitia eventualelor probleme si chiar sa asiste o nastere naturala.

Mai multe despre rolul moasei in viata familiei poti afla acum, la Traieste Sanatos cu Simona.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s