Ce sa faci cand copilul fuge de langa tine

Ce sa faci cand copilul fuge de langa tine

De cele mai multe ori, copilul fuge de langa tine in cele mai nepotrivite momente – cand treceti strada, cand iesiti din masina si tot asa. Ce sa faci pentru a evita astfel de momente? Afla acum, la Parinti de Pici.

Stim ca te sperii atunci cand prichindelul tau pleaca de langa tine, cu atat mai mult cand face asta in viteza. De aceea, un prim pas pentru a evita situatii de panica sau frustrare fata de piciul tau, este bine sa stii motivul pentru care copilul fuge de langa tine.

„Pofta copilului de a fugi nu vine din dorinta de a ne supara sau enerva, ci din proaspat descoperita lui independenta, combinata cu o pereche de picioruse tot mai agile”, explica Georgiana, mama de pici.

Fiecare etapa din dezvoltarea copilului tau este, de fapt, un pas inainte spre independenta. Odata ce a inceput sa faca pasi (la propriu), micutul tau isi va dori sa exploreze mai departe si mai mult decat putea cand mergea de-a busilea.

Cum sa eviti situatiile periculoase, in care copilul vrea sa isi manifeste aceasta independenta? Iti spunem acum, la Parinti de Pici.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s