Ce faci cand copilul musca sau loveste?

Ce faci cand copilul musca sau loveste?

Ti s-a intamplat sa observi cum copilul musca sau loveste, desi este inca foarte mic? Este o faza prin care trec multi bebelusi, in primii ani de viata. Dar care sunt motivele si ce este de facut? Afla acum, la Parinti de Pici.

„Sansele sa te trezesti muscat sau lovit de copil sunt destul de mari, fara sa ai tu, ca parinte, vreo vina pentru asta”, avertizeaza Georgiana, mama de pici.

Cand copilul musca, el experimenteaza si descopera lumea. Afla ce poate fi muscat si ce nu. Descopera texturi, gusturi si reactii. Pe cat de bizar ni se pare, este un comportament normal pentru bebelusi.

Alt motiv pentru care cel mic te musca sau te loveste este pentru ca se descarca de emotiile puternice, precum fricile copilului sau supararile sale. Gandeste-te ca puiul tau inca nu are instrumentele necesare pentru a gestiona anumite situatii, asa ca se exteriorizeaza si el cum poate.

Despre ce poti face cu bebelusul care musca si loveste iti spunem acum, la Parinti de Pici.

Reactiile parintilor cand copilul musca sau loveste

Este foarte important sa nu iti pierzi cumpatul cand puiul tau pare mai agresiv. Aminteste-ti ca are motivele sale si incearca sa tratezi situatia cu blandete si intelegere.

Indica-i micutului tau ca te doare cand te musca sau te loveste. Vazand reactiile tale, in timp, aceste tendinte vor disparea de la sine.

Nu in ultimul rand, cand copilul musca sau loveste, profita de ocazie pentru a-l invata cum sa isi exprime altfel emotiile si, ulterior, cum sa si le gestioneze.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s