Ce faci atunci cand cel mic iti intrerupe o conversatie

Ce faci atunci cand cel mic iti intrerupe o conversatie

Stii acele momente in care incerci sa vorbesti la telefon sau cu persoana de langa tine, iar prichindelul tau te trage de maneca insistent, ca sa-ti arate sau sa-ti spuna ceva? E un scenariu lung, dar pe care cu siguranta il stiu toti parintii de copii mici. La Parinti de Pici, iti spunem ce sa faci in astfel de momente.

Uneori, cel mic pare ca te intrerupe din conversatii intentionat, ca sa vada cum reactionezi. Ce-i drept, s-ar putea sa fie vorba si de o forma de testare a limitelor, dar intentia chiar nu este sa isi enerveze parintii.

De fapt, copiii sunt obisnuiti sa primeasca toata atentia noastra si le e greu sa accepte ca uneori suntem ocupati si cu altceva. In plus, la 2 ani, copilul nu are inca bine dezvoltata memoria de scurta durata, asa ca simte o nevoie urgenta sa-ti spuna ACUM tot ce are de spus, pentru ca altfel s-ar putea sa uite.

Ce poti face pentru a impaca atat faptul ca puiul tau te striga, cat si faptul ca vrei sa porti o conversatie? Iata solutiile, acum, la Parinti de Pici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s