Cand si cum invatam sa numaram

Cand si cum invatam sa numaram

Ca majoritatea parintilor, suntem siguri ca si tu te entuziasmezi sa iti inveti puiul de om cat mai multe notiuni si abilitati, chiar daca inca merge de-a busilea. De aceea, la Parinti de Pici, te invitam sa afli cand si cum invatam sa numaram cu prichindelul.

Desi ni se pare ca numaratul nu este cine-stie-ce stiinta, este nevoie sa avem rabdare cu cei mici. De obicei, copilul invata cifrele in jurul varstei de 2 ani, desi mai mult ca pe o poezie, fara a le intelege prea bine. Abia pe la 3-4 ani invatam sa numaram cu adevarat. Dar varstele pot varia – unii copii se pot prinde mai repede cum sta treaba cu cifrele, la fel de bine cum altii au nevoie de mai mult timp.

Vezi si:

Totodata, nu ai nevoie de jocuri sau jucarii speciale, ca sa-l inveti pe copil sa numere. Pana la urma, orice poate fi numarat, de la jucarii si frunze, pana la propriile degetele.

In plus, exista o multime de jocuri si cantecele simpatice, care incurajeaza invatarea numerelor. Pe langa fredonarea obsesiva a unor hituri precum Un elefant se legana, eu mi-am facut un obicei din a numara aproape orice, inclusiv boabele de mazare din farfurie”, spune Georgiana, mama de pici.

Afla si mai multe sfaturi despre cum invatam sa numaram, acum, la Parinti de Pici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s