Importanta liderilor in viata copilului

Importanta liderilor in viata copilului

Pentru a-si fauri propriile valori pozitive si pentru a aspira spre teluri inalte, cei mici au nevoie de lideri in viata lor. Despre cat de importanti sunt liderii pentru copii si care sunt acestia iti vorbim acum, la Meditatii pentru parinti.

„Modelele, liderii, oamenii care te inspira, oamenii care demonstreaza prin propriul exemplu ca pot sa duca lucrurile inainte intr-un mod pozitiv sunt esentiali in preajma copiilor”, explica Diana Segarceanu, fondator Avenor College.

Cand vorbim de liderii pentru copii, primii la care ne gandim sunt parintii. Ei sunt principalele modele pentru micutii lor, cel putin pana la varsta scolara. Asadar, in calitate de parinte, este nevoie sa iti ajuti copilul sa inteleaga atat rolurile unui lider, cat si responsabilitatile sale. „Parintii, din punctul meu de vedere, trebuie sa fie liderii parentingului, liderii invatarii”, adauga Diana Segarceanu.

Apoi, este important sa te asiguri ca cel mic are in jurul sau cateva modele demne de urmat, cu valori pozitive si care stiu sa il inspire pe copil. Nu te astepta ca fiecare adult pe care il va intalni micutul tau sa fie un lider pentru el. Dar este bine sa stii ca sunt macar 2-3 alti oameni care il provoaca pe copilul tau, care il inspira sau care ii pot fi mentori.

Mai multe despre cat de mult inseamna liderii pentru copii iti spunem acum, la Meditatii pentru parinti.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s