Ce beneficii are jocul cu pasta de modelat pentru dezvoltarea copilului

Pasta de modelat este jucaria preferata a copiilor, care de fiecare data raman fascinati de modul in care o pot modela pentru a obtine diferite forme. Pe langa faptul ca este distractiva, modelarea este o activitate care dezvolta creativitatea copilului, motricitatea fina, simtul artistic, rabdarea, atentia si memoria.

Pasta de modelat dezvolta a treia dimensiune a imaginatiei. Atunci cand deseneaza pe hartie, copiii au o perspectiva 2D asupra lucrurilor pe care si le imagineaza, insa atunci cand modeleaza pasta de modelat au o perspectiva 3D si pot observa in ansamblu ceea ce se gandesc.

Pentru ca am fost intrigati de beneficiile pe care o simpla pasta de modelat le are asupra dezvoltarii celor mici, l-am invitat pe psihologul Gáspár György in emisiunea „Happy Music”, sa ne vorbeasca mai mult despre acest aspect.

Asculta mai jos podcastul emisiunii:

Ce beneficii are jocul cu pasta de modelat pentru dezvoltarea copilului

Pasta de modelat Play-Doh este recunoscuta atat pentru proprietatile sale legate de superioritatea produsului (nu este lipicioasa, are un parfum placut, culorile sunt intense, textura este foarte usor de modelat), cat si pentru calitatile sale privind dezvoltarea armonioasa a copiilor:

⦁ Contribuie la imbunatatirea abilitatilor de comunicare

Atunci cand adultii si copiii se joaca impreuna cu jucariile PLAY-DOH, apar multe oportunitati de a practica limbajul si abilitatile sociale prin exprimarea proprie si discutand despre obiectele create.

⦁ Stimuleaza abilitatile motorii

Natura tactila, practica a pastei modelatoare PLAY-DOH poate ajuta la consolidarea abilitatilor motorii si poate incuraja dezvoltarea coordonarii dintre maini si ochi.

⦁ Ajuta copiii sa isi dezvolte creativitatea

Atunci cand se joaca cu jucariile PLAY-DOH, copiii au libertatea de a explora si de a fi curiosi, fara a-si face griji cu privire la raspunsul corect sau gresit, ceea ce ii incurajeaza sa creeze idei originale si sa isi foloseasca imaginatia.

⦁ Asigura dezvoltarea senzoriala

Joaca cu PLAY-DOH este o experienta multi-senzoriala care ofera copiilor posibilitatea de a invata despre lume facand apel la simtul tactil, vedere si miros.

Pasta de modelat este diferita de plastilina, asadar nu este „periculoasa” pentru mobilier, nu se lipeste si nu lasa pete grase. Play-Doh este super-plastilina care da viata imaginatiei copiilor din intreaga lume, de 60 de ani.

Pentru ca este non-toxica, foarte maleabila si frumos mirositoare. Este ideala atat pentru ideile colorate ale celor mici, cat si pentru parinti!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s