Cat are voie bebelusul in fata ecranelor

Cat are voie bebelusul in fata ecranelor

Ideal, copiii cu varsta sub 2 ani nu ar trebui sa stea deloc in fata ecranelor. Totusi, suntem oameni si nu putem sa stam constant in alerta. Drept care, la Parinti de Pici, iti oferim cateva sfaturi dupa care sa te ghidezi, astfel incat sa nu-ti lasi prea mult bebelusul in fata ecranelor.

In repetate randuri, cu ajutorul specialistilor, am insistat pe ideea ca prichindeii cu varsta sub 2 ani nu ar trebui lasati la televizor, la calculator, cu tableta sau cu telefonul in mana. Motivul este simplu: in mediul digital, totul se deruleaza cu o viteza prea mare pentru bebelusi, afectandu-i astfel cognitiv, fizic si chiar si emotional.

Pe de alta parte, tot te vei trezi in situatii in care piciul tau ajunge sa priveasca spre un televizor aprins sau spre un filmulet haios pe telefon. Nu te invinovati prea mult, pentru ca nu ai cum sa iti feresti bebelusul tot timpul.

Totusi, este bine sa stii ca, pana la 2 ani, copilul nu trebuie sa vada mai mult de 15-20 de minute de ecran pe saptamana.

Ecranele ajung, mai devreme sau mai tarziu, sa faca parte din viata copiilor nostri, pentru ca oricum fac parte din viata noastra. Incearca totusi sa-l expui cat mai rar pe cel mic la ecrane si doar pentru cateva minute zilnic, cel putin in primii 2-3 ani”, spune mamica Georgiana. Afla si mai multe sfaturi ce vizeaza bebelusul in fata ecranelor, acum, la Parinti de Pici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s