CARAVANA TIC la Teatrul Ion Creanga in luna Februarie

Teatrul Ion Creanga organizeaza in luna februarie patru noi caravane dedicate copiilor din mediul rural. Derulat in cadrul proiectului socio-educational Caravana TIC, programul de caravane faciliteaza participarea unui numar de 180 de elevi si cadre didactice de la patru scoli din provincie, la spectacole si ateliere de teatru.

Astfel, pe data de 20 si 27 februarie, doua grupuri de elevi din localitatile Dragalina si Budesti – jud. Calarasi vor viziona spectacolul „Clowns”, in regia lui Stefan Ruxanda, o aventura jucausa care aduce laolalta elemente de teatru, acrobatie, jonglerie si muzica live.

Dupa incheierea reprezentatiei, acestia sunt invitati sa descopere, in cadrul unui atelier cu durata de o ora, o serie de notiuni introductive specifice artelelor si meseriilor spectacolului. Alaturi de actrita Claudia Revnic, copiii vor afla mai multe despre rolul fiecaruia dintre artistii care contribuie la realizarea unui spectacol (regizor, scenograf, coregraf, compozitor, actor), dar si despre importanta echipei tehnice, a carei activitate se desfasoara in spatele cortinei.

Pe 22 si 24 februarie Teatrul Ion Creanga primeste vizita elevilor din localitatile Cosoba – jud. Giurgiu si Brezoaele – jud. Dambovita, care vor viziona spectacolul „Craiasa zapezii”, pus in scena de Rosamunde Hutt. Programul celor doua grupuri este completat de un tur al Muzeului National de Istorie Naturala „Grigore Antipa”, partener al proiectului.

Caravana TIC este o initiativa lansata in mai 2015 de Teatrul Ion Creanga, cu scopul de a veni in sprijinul copiilor din mediul rural, cu precadere celor care provin din familii cu posibilitati financiare reduse. Cea de-a doua editie a proiectului se deruleaza in perioada noiembrie 2016 – mai 2017 si include 20 de caravane. Peste 800 de copii din judetele Ilfov, Giurgiu, Ialomita, Calarasi si Dambovita beneficiaza de acces gratuit la toate activitatile culturale programate pe durata proiectului si de transport gratuit.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s