Cangurul Lingvist, la baraj

Aproximativ 600 de elevi din clasele V-XII din toata tara sunt asteptati maine la Bucuresti pentru a participa la proba de baraj a concursului Cangurul Lingvist, sectiunile franceza-spaniola, engleza-germana si Povestile Cangurului.

La baraj participa elevii care au obtinut cele mai bune rezultate la prima etapa a concursului. La sectiunea franceza-spaniola au participat, in aceasta prima etapa, 38.000 de elevi, la engleza-germana au concurat 73.000 de tineri, iar la Povestile Cangurului s-au inscris 21.500 de elevi.

Proba de baraj, in urma careia vor fi desemnati castigatorii la nivel national, va avea loc maine, de la ora 9.00, la Liceul Miguel de Cervantes din Capitala. Participantii vor avea de rezolvat in 60 de minute un test grila care contine 50 de intrebari cu grade diferite de dificultate. Elevii vor putea sa-si creeze propriul test, alegandu-si subiectele cu care sa obtina punctajul maxim. Castigatorii vor fi recompensati cu locuri in taberele in tara si in strainatate.

Tot maine, la ora 17.00, va avea loc si festivitatea de premiere a castigatorilor. Aceasta se va desfasura in Aula Magna a Facultatii de Drept a Universitatii Bucuresti si va include si un scurt program artistic realizat de elevii unor licee bucurestene cu ocazia Zilei Internationale a Francofoniei.

Mai multe detalii se gasesc pe www.cangurul.ro.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s