Fara note in catalog, incepand de astazi

Incepand de astazi, cadrele didactice membre ale Federatiei Spiru Haret, Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant si Federatiei Educatiei Nationale nu mai trec notele si calificativele elevilor in catalog.

Dascalii sunt nemultumiti ca salariile lor au scazut in urma aplicarii Legii unice si ca nu au fost consultati la Legea educatiei.

Protestul de astazi este primul prevazut in calendarul comun de proteste stabilit saptamana trecuta de membrii celor trei federatii sindicale din invatamant.

Seria protestelor continua joi, cand vor fi suspendate cursurile in toate scolile, pentru a fi organizate dezbateri pe proiectul Legii educatiei.

Tot joi, sindicalistii din educatiei vor organiza un miting in Piata Victoriei din Capitala, urmat de un mars de protest care se va incheia la Ministerul Educatiei. De asemenea, s-a stabilit ca 22 aprilie sa fie zi de protest la nivel national.

Sindicalistii spun ca, daca in urma acestor actiuni de protest nu vor fi gasite solutii pertinente pentru problemele pe care le ridica angajatii din educatie, la inceputul lunii iunie ar putea fi declansata greva generala pe termen nelimitat, care va duce la neincheierea situatiei scolare, deci la blocarea anul scolar. 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s