Cand incep bebelusii sa mearga singuri

Cand incep bebelusii sa mearga singuri

Chiar daca prichindelul tau a facut primii pasi de multa vreme, va mai dura ceva pana sa nu mai ceara sa fie luat in brate tot timpul. Despre cand incep bebelusii sa mearga singuri si de ce tot insista sa fie dusi in brate vorbim acum, la Parinti de Pici.

Este bine sa stii ca mersul la bebelusi nu devine independent imediat dupa primii pasi. Este normal pentru un copil mai mic de 3 ani sa nu vrea sa mearga prea mult pe propriile picioare. Printre motive se numara faptul ca se simte mai in siguranta la pieptul tau, ca vede privelistea pe care o vezi si tu sau ca inca este in stadiul in care mersul inseamna sa vina spre tine, cat timp tu stai pe loc.

Oricare ar fi motivul sau, este clar ca, la un moment dat, cel mic va deveni prea greu pentru a putea fi dus in brate. Iti dau exemplul fetitei mele de 2 ani si 12 kilograme, care, dupa nici 10 metri de mers una langa alta, tinandu-ne de mana, cere sa o iau in brate”, spune Georgiana, mama de pici.

Solutiile ei sunt fie sa folosesti un port-bebe adaptat varstei copilului, accesoriu care te va ajuta cu greutatea copilului, fie sa ii propui diferite obiecte pe care sa le impinga: un carucior de jucarie sau o tricicleta de pedalat.

Si mai multe solutii pana cand incep bebelusii sa mearga singuri poti afla acum, la Parinti de Pici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s