Cand ai mai luat o pauza de relaxare?

Ce inseamna pentru tine pauza de relaxare si cand a fost ultima oara cand te-ai simtit cu adevarat deconectat? In aceasta editie a emisiunii Meditatii pentru parinti, luam o pauza pentru a intelege importanta destinderii si a meditatiei.

Ai observat cum ne vine foarte usor sa gasim motive pentru care sa ne enervam sau sa ne facem griji, dar mult mai greu reusim sa ne relaxam sau sa scapam de energiile negative?

Dr. Sorin Salajan ne propune sa luam o pauza de la griji si suparari si sa ne concentram pe propria relaxare, intr-o forma de meditatie.

Cand oamenii aud de meditatie, se sperie – obiecteaza Cristina Trepcea.

Totusi, cum ne explica Dr. Salajan, meditatia este o stare naturala a creierului, o stare de constienta. De unde rasare si intrebarea fireasca: Daca este o stare naturala, de ce este mai greu sa ajungem la relaxare decat sa ne enervam?

Iar raspunsul tine de programarea fiecaruia. Intrucat, fiecare dintre noi a crescut cu niste obisnuinte invatate, observate la ceilalti – programele noastre.

Ce poti face pentru a descoperi programele benefice si pentru a le elimina pe cele daunatoare? Cum ajungi la relaxare cat mai usor? Afla aici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s