Beneficiile coloratului pentru copii

Carui copil nu ii place sa coloreze si sa deseneze? Mai ales in aceasta perioada, cand cei mici au nevoie de cat mai multe activitati si jocuri care sa ii relaxeze si sa le tina mintea ocupata in asa fel incat sa nu se plictiseasca stand in casa, este important sa le oferim copiilor nostri tot suportul de care au nevoie pentru a-si exersa si dezvolta abilitatile. Iar coloratul si desenatul stimuleaza imaginatia si creativitatea celor mici, dar si multe alte abilitati carora poate ca pana acum nu le-ai dat o importanta atat de mare.

Dar hai mai bine sa aflam, concret, care sunt beneficiile coloratului pentru copii!

Beneficiile coloratului pentru copii

Coloratul stimuleaza creativitatea. Atunci cand coloreaza sau deseneaza, cei mici isi pun creativtatea si imaginatia la contributie, chiar daca trebuie sa respecte un tipar. La urma urmei, cine spune ca nu pot desena elemente pe langa sablonul in interiorul caruia trebuie sa coloreze asau ca nu poate completa imaginea asa cum le place lor.

Coloratul dezvolta atentia si imbunatateste capacitatea de concentrare. Atunci cand descopera o activitate placuta, precum coloratul, cei mici pot petrece minute in sir concentrati la o plansa, in asa fel incat sa o coloreze complet.

Coloratul imbunatateste coordonarea mana-ochi. Contribuie la dezvoltarea controlului asupra corpului si in special motricitatea fina, responsabila cu desenul, scrisul, manuirea obiectelor.

Coloratul ajuta la invatarea culorilor si deosebirea nuantelor. In plus, pe masura ce le coloreaza, cei mici pot invata animalele, plantele si eroii de poveste. Va invata sa recunoasca obiectele cu care intra in contact.

Coloratul scade nivelul stresului, pentru ca da, copiii pot fi stresati, mai ales in perioada actuala. De altfel, psihoterapeutii recomanda coloratul si adultilor, mai ales coloratul mandalelor, intrucat aceasta activitate are efecte terapeutice, relaxante, asemanatoare cu meditatia.

Ajuta la cresterea increderii in sine. Faptul ca reuseste sa termine singur un desen, ii va aduce copilului tau multa bucurie, ii va da incredere in el si il va invata ce inseamna satisfactia lucrului bine facut.

Coloratul imbunatateste relatia parinte-copil, asa ca data viitoare, in loc sa il lasi pe cel mic sa coloreze singur, faceti aceasta activitate in tandem. Prichindelul tau se va bucura sa te aiba alaturi, iar tu te poti relaxa colorand alaturi de el.

Asadar, coloratul poate avea multe beneficii pentru copii. Nu trebuie decat sa alegi o carte de colorat pe placul copilului tau sau sa descarci planse de colorat de pe Internet si sa alegi creioanele colorate potrivite!

Calitatea creioanelor colorate este foarte importanta atunci cand vine vorba de desenat sau colorat. Ele trebuie sa fie suficient de pigmentate si sa aiba cat mai multe nuante, in asa fel incat cei mici sa poata da frau liber imaginatiei si sa nu se plictiseasca fiindca trebuie sa foloseasca un numar limitat de culori.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s