Bebelusii merg la Muzeul Satului, pentru „De-a busilea prin Muzeu”

Bebelusii merg la Muzeul Satului, pentru „De-a busilea prin Muzeu”

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, in colaborare cu PhotographyStudio.Ro organizeaza in ziua de 9 septembrie 2017, intre orele 10.00 – 16.00, evenimentul De-a busilea prin Muzeu”.

Proiectul face parte din programul de pedagogie muzeala, de la Muzeul Satului, intitulat „Universul Meu – Povestile”, si isi propune sa aduca la muzeu familii cu copii mici, viitori parinti si bunici.

Concursul central, care da numele evenimentului, va fi o intrecere a bebelusilor, de-a busilea, premiata cu ursuleti si, pentru parintii castigatorului, cu un aparat foto compact, oferit de PhotographyStudio.Ro.

De asemenea, va fi parcursa si o calatorie prin copilaria romanilor, unde sociologul Cornel Dumitrescu va prezenta o serie de gospodarii din muzeu, unde sunt obiecte ce fac parte din universul unui prescolar: suport premergator in gospodaria Ieud, leagan pat in gospodaria Jurilovca, leagan si jucarie din carpe in gospodaria Dragus, s.a..

Nu vor lipsi atat de apreciatele de catre public ateliere interactive de modelaj in lut si cusut ii pentru copii si parinti, un atelier distractiv pentru cei mici, de pictura cu manutele si picioarele, si piesa de teatru „Gainusa Corcodusa, muzicant de soi” realizata de Teatrul Juxi Magic.

Pe tot parcursul evenimentului, la „Capita cu fotografii” se va putea viziona o expozitie foto realizata de Cristina Nichitus, care va oferi spre finalul manifestarii de pe Pajistea Moiseni si mini-sedinte foto familiilor imbracate in ii. Iar la „Copacul cu suzete” parintii sunt invitati sa lase drept amintire suzeta copilului pentru a marca incheierea unei etape din viata sugarului si trecerea la cea de prescolar.


Un comentariu la „Bebelusii merg la Muzeul Satului, pentru „De-a busilea prin Muzeu””

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s