Capitanul Farfurie, un joc despre alimentatia sanatoasa, lansat de Asociatia SAMAS

Asociatia SAMAS a lansat Capitanul Farfurie – un joc de familie educativ si distractiv, 2 in 1, despre alimentatia corecta si un stil de viata sanatos.

Jocul a fost dezvoltat in cadrul programului Sanatos de mic – Nutritia Prescolarului, care are drept scop reducerea riscului de obezitate in randul copiilor.

Capitanul Farfurie contine 2 variante de joc, care trebuie jucate de copii impreuna cu adultii (parintii, familia, educatorii din gradinite): Capitanul Farfurie in calatorie si Capitanul Farfurie afla cine stie – cu ghicitori, provocari si surprize simpatice pentru jucatori.

Capitanul Farfurie este conceput pentru grupa de varsta 3+ si poate fi jucat de 2-6 jucatori.

Jocul contine si un pliant cu reguli pentru o alimentatie sanatoasa si planse cu portiile alimentare pentru copii, recomandate de specialistii Sanatos de mic.

”Obezitatea este problema de sanatate numarul 1 la copiii din Romania. Iar datele arata ca 60% dintre copiii supraponderali devin adulti obezi. Varsta prescolara este un moment unic de interventie, in care se pot pune bazele unei alimentatii sanatoase, pentru intreaga viata. Am dezvoltat jocul Capitanul Farfurie, pentru ca cei mici sa se joace impreuna cu parintii lor si astfel, sa afle cu totii informatii despre alimentatia sanatoasa intr-un mod educativ, dar si foarte distractiv. Am conceput jocul, astfel incat sa poata fi folosit si ca material didactic in gradinite. Cu ajutorul Capitanului Farfurie, cadrele didactice le pot explica mai usor celor mici de ce este bine sa consumam anumite alimente, sa facem sport sau sa ne odihnim suficient, si ii pot ajuta, alaturi de familie, sa isi dezvolte obiceiuri alimentare si de viata sanatoase“ – spune Dr. Diana Voican, medic pediatru si Director Medical al programului Sanatos de mic.

Capitanul Farfurie a fost dezvoltat impreuna cu Noriel si poate fi cumparat de pe site-ul sanatosdemic.ro, precum si din reteaua magazinelor Noriel si de pe site-ul noriel.ro.

15% din totalul vanzarilor sunt reinvestite in programul Sanatos de mic, in care sunt inscrise deja 184 de gradinite din Bucuresti si judetul Cluj.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s