Ar trebui introdusa educatia sexuala ca materie obligatorie?

Ar trebui introdusa educatia sexuala ca materie obligatorie?

Este o intrebare pe care nu o punem doar specialistilor in parenting, invitati la Itsy Bitsy FM, ci si tie, celui care asculti emisiunile noastre. Crezi ca educatia sexuala isi are locul in programa scolara? Iata ce parere au specialistii.

Da, consider ca educatia sexuala ar trebui sa fie o parte a educatiei formale, aceea realizata in scoala, aceea care teoretic ajunge la toti copiii”, afirma psihoterapeuta Diana Stanculeanu.

Ea continua prin a cataloga toate sursele de educatie si informare ale copiilor nostri, incepand cu cele din primii ani de viata si pana la cele mai informale, ordonandu-le astfel:

  • parintii si familia – prima experienta de educatie si de socializare;
  • scoala – urmatoare atat cronologic, cat si ca impact si continut;
  • mediul online – lumea in care copiii nostri cresc, fie ca vrem sau nu;
  • gasca – prietenii, colegii;
  • mass-media – ce vad copiii la televizor sau prin reviste, ce aud la radio.

Daca noi, parintii, simtim rusine sau vinovatie cand vine vorba despre a le oferi copiilor informatii despre sex, sexualitate si propriul corp, iar daca scolile interzic educatia sexuala, ce surse de informare le mai raman copiilor?

Afla mai multe acum, la Meditatii pentru parinti.

Aceasta emisiune face parte din seria de emisiuni despre Educatie Sexuala pentru Parinti. Scopul acestui material este de a informa parintii, pentru ca noi credem ca un parinte informat poate lua mai responsabil decizii privind educatia copilului sau. Fiecare parinte e liber si responsabil sa isi educe copilul asa cum crede de cuviinta.

Textul materialului este realizat pe baza informatiilor transmise de specialistul intervievat si reprezinta parerea personala a acestuia, bazata pe studii stiintifice, experienta personala si profesionala. Informatiile acestea nu au valoare de adevar absolut si nu reprezinta pozitia oficiala a Itsy Bitsy.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s