Anim’estul copiilor: filme si ateliere pentru cei mici, la MINIMEST

Cei mai mici fani ai animatiei au un nou prilej de entuziasm, la inceput de octombrie: editia aniversara Anim’est, ce sarbatoreste 10 ani de existenta a festivalului, pregateste o noua selectie de filme pentru copii, in cadrul sectiunii Minimest. In plus, cei mai curiosi dintre prichindei vor avea acces in culisele animatiei, prin intermediul unor ateliere ce le vor testa imaginatia si ii vor invata sa aduca povesti la viata.

De vineri pana duminica, in cele doua weekenduri ale festivalului (2-5 si 9-11 octombrie), cinematografele Elvire Popesco si Studio ii asteapta pe cei mici la proiectiile Minimest, in numar mare.

Cinci lungmetraje de animatie au fost selectate in sectiunea copiilor anul acesta:

  • Trippel Trappel. De trei ori în bucluc – Trei animalute isi pretind dreptul la cadouri de Craciun, aidoma tuturor copiilor.
  • Loulou si incredibilul secret – Pot un lup si un iepure sa fie prieteni?
  • Mune, gardianul Lunii Mune, un faun nazdravan, are misiunea de a salva lumea.
  • Hocus Pocus, Alfie Atkins
  • Craciunul lui Louis si Nolan

Tot in cadrul Minimest, vor fi prezentate o serie de scurtmetraje japoneze pentru copii, colectia de episoade cehesti Krtek. Aventurile cartitei si trei calupuri de scurtmetraje aflate in competitie pentru trofeul Minimest.

Krtek. Aventurile cartiteiCei mici se vor delecta, intre altele, cu povesti despre animale care ofera lectii de viata, despre prietenia dintre fiinte aparent total diferite, despre ecologie si un documentar pentru micii cercetatori.

Cu ocazia celei de-a 10-a editii Anim’est, 10 ateliere de animatie de cate o zi vor fi organizate pentru copiii cu varste intre 8 si 12 ani, la Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucuresti. Inscrierea se poate face pana pe 27 septembrie, pe baza unei scurte povesti de maxim jumatate de pagină A4, alaturi de un desen care sa o ilustreze, la workshop@estenest.ro.

De asemenea, in zilele de weekend, intre prima si a doua proiectie de film, prietenii de la Creative Arts si Asociatia Da’DeCe vor organiza, la Cinema Studio, ateliere creative, pornind de la temele si personajele filmelor vizionate, fara a fi necesara inscrierea. In plus, inainte de fiecare proiectie din programul Minimest, Ion Arama va sustine in sala Cinema Studio demonstratii live de animatie pentru copii.

Mune, gardianul luniiCea de-a zecea editie a Festivalului International de Film de Animatie Anim’est va avea loc in perioada 2-11 octombrie 2015 la Cinema Studio, Cinema Elvire Popesco si la Re:Animation Hub.

Mai multe detalii despre filmele din sectiunea Minimest (program, bilete, descrieri) se gasesc pe site-ul Anim’est.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s