Romania gazduieste ISPCAN: In Primul Rand Copiii!

Societatea Internationala pentru Prevenirea Abuzului si Neglijarii Copilului (ISPCAN), alaturi de Federatia Organizatiilor Neguvernamentale Pentru Copil (FONPC), organizeaza la Bucuresti a 14-a Conferinta Regionala Europeana ISPCAN, intre 27 si 30 septembrie.

Tema evenimentului din acest an este: In Primul Rand Copiii! Raspunsuri inter-sectoriale si de colaborare la abuzul, neglijarea si exploatarea copilului. Vor fi prezenti peste 400 de specialisti internationali din sanatate, asistenta sociala si medicala, psihologie, justitie si media.

Conferinta se adreseaza in special psihologilor, medicilor si asistentilor sociali, interesati de cele mai noi metode de investigare, interventie si prevenire a abuzului impotriva copilului.

Pe parcursul evenimentului, specialistii din peste 20 de tari vor incerca sa raspunda la intrebari precum:

  • Ce servicii exista pentru victimele abuzului la nivel international, european si national?
  • Cum sunt respectate drepturile copilului in diverse tari?
  • Ce sisteme de protectie a copiilor si ce servicii de prevenire a abuzului exista in alte tari?

In deschidere, vor vorbi reprezentanti ai autoritatilor publice centrale din Romania, reprezentanti ai ISPCAN si personalitati internationale.

Vor exista si activitati pre-congres, cum ar fi Consultarile de Tineret, spatiu in care tinerii vor putea propune propriile solutii pentru prevenirea abuzului.

Participantii vor fi pusi la curent cu studii si cercetari la nivel international, vor primi instrumente de lucru valoroase, solutii si recomandari de la specialisti de renume mondial si organizatii notorii, precum UNICEF si Organizatia Mondiala pentru Sanatate. De asemenea, cei ce doresc vor putea participa la urmatoarele ateliere de lucru:

  • Duminica, 27 septembrie 2015, orele 09:00 – 16:00 – Master Class-ul „Interventii bazate pe evidente si raspunsuri la abuzul si neglijarea copilului” – acces pe baza de inregistrare.
  • Duminica, 27 septembrie 2015, de la ora 09:00 – Grupul de lucru ISPCAN – Colectarea de date cu privire la copilul maltratat – poate fi accesata fara inscriere in prealabil de catre orice participant la conferinta.
  • Miercuri, 30 septembrie 2015, orele 13:30 – 15:30 – Reuniunea retelei de pediatrie – intalnirea este deschisa tuturor participantilor, fara inregistrare in prealabil.
  • Miercuri, 30 septembrie 2015, orele 13:15 lansare si 13:30 – 16:30 workshop – Lansarea ECSA a setului de instrumente pentru prevenirea abuzului sexual – accesul se face pe baza de invitatie.

Conferinta ISPCAN „In Primul Rand Copiii! Raspunsuri inter-sectoriale si de colaborare la abuzul, neglijarea si exploatarea copilului” are loc la JW Marriott Grand Hotel, Bucuresti, 27-30 septembrie 2015.

Te poti inscrie urmarind acest link. Pentru mai multe detalii, intra pe site-ul ISPCAN.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s