Altfel de povesti pentru copii: Povesti de seara pentru fete rebele

Altfel de povesti pentru copii: Povesti de seara pentru fete rebele

Editura Litera Mica a lansat un volum cu povesti pentru copii, diferite de basmele clasice si care prezinta eroine din viata reala. „Povesti de seara pentru fete rebele” este cartea scrisa de Elena Favilli si Francesca Cavallo, pentru toate fetitele care vor sa ajunga mai mult decat printese, care poate vor sa devina inventatoare, scriitoare, artiste, femei astronaut sau orice le inspira.

De la Elisabeta I la Malala Yousafzai, de la Amelia Earhart la Frida Kahlo, de la Marie Curie la Coco Chanel, 100 de femei extraordinare sunt portretizate in aceasta carte de catre 60 de ilustratoare din toata lumea.

Fiecare dintre cele o suta de povestiri din aceasta carte demonstreaza puterea unui suflet increzator in sine de a schimba lumea.

„Povesti de seara pentru fete rebele” a iesit din tipar gratie oamenilor care au crezut in acest roman. Cartea a fost finantata din donatii ale sustinatorilor din peste 70 de tari, donatii care au insumat peste un milion de dolari.

Motivul principal pentru care autoarele au simtit nevoia unor altfel de povesti pentru copii a fost pentru a le oferi fetelor din lumea intreaga curajul de a face orice isi doresc.

„E important ca fetele sa inteleaga obstacolele care le asteapta pe calea vietii si la fel de important e sa stie ca aceste obstacole nu sunt insurmontabile, ca ele insele pot nu numai sa gaseasca o modalitate de a le depasi, ci pot chiar sa indeparteze aceste obstacole din calea celor care vor veni in urma lor, exact asa cum au facut aceste femei exceptionale”, au spus Elena Favilli si Francesca Cavallo.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s