Alergie sau raceala? Cum faci diferenta

Alergie sau raceala? Cum faci diferenta

Primavara este foarte usor sa confunzi o alergie cu o raceala sau invers, pentru ca nu numai ca sistemul imunitar este mai slabit de la schimbarile de vreme, dar se declanseaza si alergiile sezoniere. Cum stii daca piciul tau are alergie sau raceala? Iti spunem care sunt diferentele, acum, la Traieste Sanatos cu Simona.

Dupa cum spuneam, acest anotimp poate fi foarte inselator. Primavara este momentul in care fie iti dai seama ca puiul tau este alergic la polen, fie te confrunti cu viroze de sezon, provocate de schimbarile bruste de temperatura. Uneori, acestea se pot suprapune, asa ca nu mai stii de unde sa incepi.

De aceea, este bine sa stii care sunt simptomele pentru fiecare afectiune in parte:

  • virozele simple, de sezon: nas care curge, nas infundat, stranuturi, dureri usoare in gat, o stare usoara de astenie, tuse, febra mai mult sau mai putin prezenta;
  • alergiile sezoniere: stranuturi in salve, mancarimi la nivelul ochilor, nasului, tuse seaca care nu trece.

Nu vei sti daca este o alergie provocata de polen sau una permanenta (la praf sau la par de animale) pana cand nu mergi la medicul alergolog. Daca observi simptomele alergice de mai sus, este important sa afli cat mai curand diagnosticul, intrucat acestea pot provoca tulburari de somn si nervozitate.

Nu in ultimul rand, daca te intrebi daca piciul tau are o alergie sau raceala, te va ajuta sa stii si ca, daca tu ai alergie la polen, sunt sanse mari ca puiul tau sa o mosteneasca. Mai multe poti afla acum, la Traieste Sanatos cu Simona.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s