Peste 2.000 de cadre didactice din toata tara, prezente la prima conferinta online SuperTeach

Sambata, 9 mai, a avut loc prima conferinta online organizata de SuperTeach, programul dedicat transformarii mentalitatilor in educatie.

Evenimentul a conectat aproximativ 1.000 de profesori pe platforma dedicata, in timp ce alti 1.000 au urmarit evenimentul prin transmisia live pe pagina de Facebook a proiectului.

Plecand de la tema ”Ce pot face pentru mine si cum ii pot ajuta pe ceilalti?”, conferinta a atras un numar record de profesori care au fost interesati sa descopere metodele prin care se pot adapta mai usor noii realitati a scolii online. in cadrul evenimentului au fost invitati antreprenori si specialisti in educatie din toata tara, care au impartasit din expertiza lor pe scena virtuala.

”Ne-a bucurat extrem de mult sa avem alaturi de noi atat de multi profesori, conectati din toate colturile tarii. Dupa aceste cateva ore petrecute cu ei online, am realizat ca pana si in aceasta perioada marcata de schimbari semnificative, dascalii nu vor sa renunte la educatie. Cred ca acum, mai mult decat oricand, ei incep realizeze cat de importanta este meseria lor la nivel de societate si inteleg ca ei reprezinta baza sistemului educational”, puncteaza Cristina Gheorghe, Director al Institutului Dezvoltarii Personale si co-fondator al proiectului SuperTeach.

In cadrul evenimentului, vorbitorii au abordat tematici adaptate contextului actual, precum: transformarea stresului in aliat, metode de setare a mentalitatii pentru o mai buna adaptare la schimbari, gestionarea relatiei cu elevii si cu parintii acestora in mediul online sau modalitatile prin care profesorii pot forma viitoare generatii creative.

”A fost pentru prima data cand ne-am adresat in online unui numar atat de mare de profesori simultan. Am avut emotii, exact ca la prima conferinta SuperTeach, organizata acum mai bine de trei ani de zile. Atunci am avut o sala cu 300 de profesori in Bucuresti, de data asta am fost in conversatie cu peste doua mii de cadre didactice. Chiar daca nu i-am putut vedea pe toti participantii, nivelul ridicat de interactivitate cu atatia dascali, evidentiat de miile de mesaje schimbate pe parcursul celor 5 ore de conferinta, ne-a dat energie si ne-a confirmat faptul ca aceasta comunitate pe care am creat-o are o putere nemaipomenita. in mod cert, nu ne vom opri aici.“, spune Alexandru Ghita, fondator al Grupului EDUCATIVA si co-fondator SuperTeach.

Conferinta online a conectat specialisti in educatie si leadership, precum: Simona Baciu – fondatoarea Transylvania College, Robert Brindley – consultant in leadership educational, Andy Szekely – coach si trainer in dezvoltare personala si Ovidiu Ghiman – Director Executiv Comercial, segmentul business, in cadrul Telekom.

Evenimentul a avut ca invitati si trei elevi, aflati in niveluri diferite de invatamant – clasa I, clasa a VIII-a si clasa a XII-a – care au povestit intr-un dialog cu Alex Ghita si Dragos Anastasiu, doi dintre co-fondatorii SuperTeach, cum arata scoala online pentru ei.

”Aceasta carantina mi-a furat ultimele doua luni pe care le-as fi petrecut cu colegii mei. Suntem generatia fara banchet. Ma gandeam ca o sa-mi vad colegii gatiti, ca o s-o vad pe doamna diriginta dansand alaturi de noi. Acest lucru ma face destul de trista, cu siguranta o sa povestim despre aceasta perioada generatiilor viitoare. Acest an terminal era destul de sensibil, avand in vedere examenul care ne asteapta, dar eu sustin ca noi tot invatam, materia este aceeasi, nu avem niciun pretext sa nu invatam”, a spus Elena Diana Nedelcu, eleva in clasa a VIII-a la scoala Gimnaziala ”Pia Bratianu” din Bucuresti.

Evenimentul a avut si o sectiune dedicata atelierelor, unde profesorii au putut aprofunda concepte prezentate in cadrul discursurilor si sa descopere bune practici in predarea online. Printre tematicile abordate, s-au

numarat: modalitatile prin care profesorii pot ramane conectati cu elevii in contextul distantarii sociale, utilizarea instrumentelor digitale, optimizarea procesului de predare online si strategii de invatare bazate pe neurostiinte.

SuperTeach a anuntat, de asemenea, urmatoarele webinarii dedicate profesorilor:

  • 12 mai, 15.30 – webinarul ”Webex pentru invatamantul la distanta”, sustinut de Razvan Atimariti, Collaboration Product Sales Specialist in cadrul Cisco si Irina Margescu, Cloud Business Enabler in cadrul Dendrio, companie Bittnet;
  • 13 mai, 15.30 – webinarul ”Edu4Tech”, sustinut de Ovidiu Ghiman si Costi Andriescu, reprezentanti Telekom;
  • 14 mai, 15.30 – webinarul ”It’s just about time”, sustinut de Robert Brindley, consultant in leadership educational;
  • 19 mai, 15.30 – webinarul ”ABC-ul emotiilor”, sustinut de Vasile Brasovanu, dezvoltator traininguri pentru parinti si profesori in cadrul Fundatiei Seeding Knowledge;
  • 20 mai, 15.30 – webinarul ”Mentalitatea Deschisa in Educatie”, sustinut de Cristina Gheorghe, Director al Institutului Dezvoltarii Personale si de Andrada Sorca, profesor facilitator in Mentalitatea Deschisa in Educatie, alaturi de Adrian Timofti, Director Executiv al scolii Varlaam Iasi si Raluca Ungureanu;
  • 25 mai, 15.30 – webinarul ”Zoom like a leader”, sustinut de Andy Szekely, coach si trainer in dezvoltare personala.

Urmatoarea conferinta va avea loc pe 23 mai, detaliile privind participarea urmand a fi publicate pe site-ul si pe pagina de Facebook a proiectului.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s