Afostodata.net lanseaza Povesti in jurul lumii

Afostodata.net lanseaza Povesti in jurul lumii, un proiect inedit care isi propune sa-i duca pe copii, pe parinti si chiar pe profesori in zece tari impresionante prin cultura, istorie, geografie: Romania, Italia, Rusia, China, Mexic, Australia, Germania, India, Egipt si Brazilia.

Proiectul Povesti in jurul lumii are la baza conceptul de educatie prin. Astfel, prin intermediul unor quiz-uri in care ascultatorii/cititorii/privitorii pot invata expresii si cuvinte precum „Buna ziua!” sau „Multumesc!” in limbi diferite, evenimente marcante ale fiecarei tari, locuri unice, personalitati semnificative, legende si traditii explicate pe intelesul copiilor.

Ei pot afla, de exemplu, de ce marea e sarata sau cum au ajuns pe cer Soarele si Luna prin intermediul povestilor de pe site, apoi vor putea descoperi cate un quiz pe baza caruia vor aprofunda informatiile despre fiecare loc in parte.

Tot acest parcurs digital este realizat intr-un mod intuitiv, printr-o harta interactiva pe site-ul afostodata.net, unde copiii isi pot alege, in joaca, tara preferata.

Un singur click le va dezvalui atat povesti din folclorul tarii respective, cat si o fisa online cu informatii, jocuri si activitati ce pot fi facute acasa sau la drum.

Continutul publicat pe site si in social media va fi sustinut de sesiuni saptamanale pe Zoom, in care copiii vor vorbi cu echipa A fost odata despre fiecare tara in parte.

De asemenea, la final de proiect, cei mai activi copii vor primi cufere cu povesti, care vor contine o multime de elemente specifice tarilor: harti, cartonase cu informatii, busola etc.

De asemenea, Povesti in jurul lumii inseamna un nou proiect de incluziune pe care afostodata.net il dezvolta cu si pentru copiii cu deficienta de auz. De peste doi ani, platforma raspunde acestei nevoi, ea fiind omologata ca mijloc de invatare de Ministerul Educatiei si Cercetarii (25.894/I/12.03.2020) atat pentru copii cu deficiente de auz si vedere, cat si pentru invatamantul de masa. De aceea, parte din calatoriile noastre vor fi asistate si de un traducator autorizat de limba semnelor.

Unde se gasesc povestile si fisele de lucru?

Timp de zece saptamani, in fiecare zi de luni, publicul va putea descoperi cate o tara direct pe afostodata.net, sectiunea Povesti in jurul lumii. Atat povestile, cat si quiz-urile sunt concepute pentru nivelul de intelegere al copiilor de 6-10 ani si contin nu numai informatii, ci si idei de activitati si jocuri pe care cei mici le pot realiza singuri acasa.

Povestile pot fi accesate gratuit ca stream si ca download pe telefon, pe tableta sau PC. In plus, continutul audio este disponibil si ca Podcast in iTunes si Spotify.

Fisele de lucru vor putea fi completate direct pe site, in aproximativ 30 minute, iar copiii vor afla pe loc raspunsurile corecte, astfel incat sa se poata evalua in timp real.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s