Afla cum se joaca „La porunca Regelui”

Profesorul de Joaca Leon Magdan inventeaza cu usurinta tot felul de jocuri haioase si educative prin care copiii isi pot antrena creativitatea, atentia si concentrarea. De cele mai multe ori, jocurile propuse de Profesorul de Joaca nu au nevoie de recuzita speciala, ci doar de pofta de joaca.

„La porunca Regelui” este un astfel de joc, ce nu necesita recuzita si poate fi jucat de cel putin doua persoane. Jocul dezvolta mult gandirea si viteza de reactie, dar si cunostintele generale, pentru ca cei mici pot afla o multime de lucruri participand la joc si auzind raspunsurile corecte ale celorlalti jucatori.

Iata cum se joaca:

  • Unul dintre jucatori este ales sa fie Regele (fiecare jucator ajunge sa fie Rege, prin rotatie).
  • Regele alege o litera si spune: „Astazi nu vreau sa aud litera A!”, iar apoi adauga: „As manca ceva. Ce-mi recomandati?”.
  • Pe rand, toti ceilalti jucatori trebuie sa spuna repede cate un fel de mancare, dar care sa nu contina litera A (de exemplu: tort de mere, orez, gris, etc.).
  • Atunci cand doreste, Regele poate schimba litera sau cerinta: „As vrea sa merg intr-un oras din tara noastra. Unde sa ma duc?” (ex: Bucuresti, Ploiesti, Pitesti, Eforie, etc.).

Pentru copii mai mici, Regele va alege litere rare, consoane. Pentru a ridica gradul de dificultate al jocului se aleg vocale, iar Regele formuleaza cerinte mai complexe. Cu cat Regele este mai mofturos, cu atat jocul este mai dificil.

Iata cum decurge jocul: 

Vezi cum se joaca si: 

Uite-l, nu-i

1, 2, 3, ghici!

Ghici ce meserie am

20 de intrebari


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s