Afectiuni tratate cu kinetoterapie

Kinetoterapia este terapia realizata prin miscare si face parte din medicina fizica care are ca scop o activitate motrica normala. Rolul kinetoterapiei este de a stabili sau restabili functiile normale ale nervilor, de normalizare a digestiei, a functiilor endocrine si a sistemului imunitar. Afectiunile ce se pot trata prin intermediul kinetoterapiei sunt stresul, tulburarile musculare, nervoase, respiratorii, ortopedico-traumatice, reumatologice. Tot cu ajutorul kinetoterapiei se pot ameliora alergiile, deficientele nutritionale si problemele emotionale sau de invatare.

Prin kinetoterapie se incearca angrenarea totala a potentialului corpului uman, realizandu-se stimularea pacientului din patru perspective: fizica, chimica, emotionala si spirituala. Kinetoterapia sustine ca fiecare muschi se afla in legatura cu un organ. Atunci cand un muschi este slabit si nu-si poate indeplini functiile, apar disfunctii la nivelul organelor.

Kinetoterapia pentru copii are ca scop asigurarea conditiilor necesare pentru o dezvoltare armonioasa a organismului si prevenirea aparitiei deficientelor fizice. Tot in cadrul kinetoterapiei se situeaza si masajul pentru bebelusi. Importanta acestuia este majora, avand ca scop dezvoltarea fireasca si corectarea eventualelor deficiente. De asemenea prin kinetoterapie pot fi influentate activitatile bebelusului, ajutandu-l sa doarma bine, inlaturand starile de oboseala si agitatie, asigurandu-i o stare buna ce conduce si la o hranire corespunzatoare.

Programele sunt stabilite pentru fiecare pacient in parte. Se face o evaluare a copilului, se tine cont de datele furnizate de catre medic si se urmareste atingerea unor obiective specifice varstei.

Vezi toate afectiunile tratate cu kinetoterapie pe kinetoterapii.ro.

Prin intermediul kinetoterapiei se poate combate o serie foarte larga de afectiuni la copii. Printre acestea se pot enumera:

– LUXATIA CONGENITALA DE SOLD

Aceasta afectiune este favorizata de prezentatia pelviana la nastere si pozitionarea anormala a fatului in uter pe perioada sarcinii. Tratamentul prin kinetoterapie are ca scop reducerea luxatiei si stabilitatea articulatiei, obiectivele urmarite fiind repozitionarea membrului, tonifierea musculaturii, educarea sau reeducarea mersului si se va incepe cat mai devreme posibil.

-GENU VAGNUM

Cunoscuta ca „genunchi sau picioare in X”, afectiunea are drept cauze o luxatie recidivanta a rotulei, o perioada brusca de crestere, o malformatie osoasa sau rahitismul. Prin kinetoterapie se urmareste tonifierea musculaturii coapsei si a gambei si combaterea laxitatii ligamentare la nivelul genunchiului.

-GENU VARUM

Aceasta afectiune este reprezentata prin pozitia in care gamba realizeaza un unghi obtuz cu coapsa. Prin kinetoterapie se urmareste tonifierea musculaturii coapsei si a gambei.

-PLATFUS

Afectiune ce se manifesta prin prabusirea boltei plantare, poate fi tratata prin intermediul kinetoterapiei, urmarindu-se tonifierea muschilor piciorului, circulatia sangvina in zona respectiva si formarea reflexului corect de asezare a piciorului pe sol.

-TORTICOLIS

Cunoscuta sub denumirea de „gat intepenit”, afectiunea poate fi tratata prin kinetoterapie, urmarindu-se exercitarea componentei musculare si neuropsihice si corectarea deficientelor compensatorii.

-AMIOTROFIA SPINALA

Este o afectiune a sistemului nervos care poate genera incapacitatea de a folosi sistemul muscular. Prin kinetoterapie se pot diminua complicatiile si poate fi ajutat copilul sa se integreze mai usor vietii sociale.

-BOALA SCHEUERMANN

Este afectiunea responsabila pentru aparitia cifozei, iar prin intermediul unei terapii de kinetoterapie activa se  va urmari tonifierea musculaturii paravertebrala si a santurilor vertebrale.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s