Actiunile care ii afecteaza pe copii in divortul parintilor

Actiunile care ii afecteaza pe copii in divortul parintilor

Divortul in sine este deja o experienta suficient de coplesitoare. Insa sunt unele actiuni pe care cuplul de parinti despartiti le face involuntar si care ajung sa se rasfranga asupra copilului. La Meditatii pentru parinti, vorbim despre lucruri de evitat in divortul parintilor, pentru sanatatea emotionala a celor mici.

„In principiu, exista un impact, exista un traumatism, exista o suferinta care e trezita, asupra faptului ca triunghiul mama-tata-copil s-a rupt”, aflam de la Cati Calin, psiholog si specialist in Metoda Espere.

Pe langa acest traumatism, divortul parintilor poate lasa rani adanci asupra copiilor, daca:

  • adultii nu comunica cu cel mic sau il mint – exemplu: „Tata a plecat intr-o delegatie”;
  • unul dintre parinti se razbuna pe celalalt blocand accesul la copil;
  • unul dintre parinti (sau amandoi) isi descarca problemele cu celalalt asupra copilului;
  • parintii il pun pe copil la mijloc sau il implica in relatia lor de cuplu.

Impactul asupra copiilor este mare atunci cand problemele noastre de cuplu sunt aduse in relatia cu copiii, iar copiii devin o moneda de schimb”, mai spune Cati Calin. Mai multe despre cum divortul parintilor ii afecteaza pe cei mici iti spunem acum, la Meditatii pentru parinti.

Scopul acestui material redactional este de a informa parintii. Credem ca un parinte bine informat poate lua mai responsabil decizii privind educatia copilului sau. Informatiile transmise de intervievat reprezinta parerea personala a acestuia, nu au valoare de adevar absolut si nu reprezinta pozitia oficiala a Itsy Bitsy.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s