Cele mai frecvente intrebari ale copiilor despre divort

Cele mai frecvente intrebari ale copiilor despre divort

Dupa o experienta destul de traumatizanta pentru copil, asa cum este divortul parintilor, este normal ca cel mic sa aiba o serie de intrebari si nelinisti. Pentru a te pregati din timp, la Meditatii pentru parinti, iti spunem care sunt cele mai frecvente intrebari ale prichindeilor despre divort.

In functie de varsta copilului, intrebarile difera, insa cert este ca ele exista. Mai ales la varste foarte mici, este posibil ca prichindelul sa treaca printr-un spectru foarte larg de emotii – anxietate, frustrare, mahnire etc.

Printre cele mai frecvente intrebari ale copiilor despre divort se numara:

  • De ce se intampla asta?
  • Este vina mea?
  • Cand vine mami/ tati inapoi acasa?

Sigur, pot fi exprimate in foarte multe moduri, dar esenta va ramane aceeasi. „Pentru un copil, un divort este o pierdere. El va traversa acest doliu de pierdere la fel ca atunci cand pierdem pe cineva drag”, explica Gabriela Saulea, presedinte Asociatia Calatoria Divortului.

Despre cum sa le raspundem celor mici la intrebarile despre divortul parintilor iti spunem acum, la Meditatii pentru parinti.

Scopul acestui material redactional este de a informa parintii. Credem ca un parinte bine informat poate lua mai responsabil decizii privind educatia copilului sau. Informatiile transmise de intervievat reprezinta parerea personala a acestuia, nu au valoare de adevar absolut si nu reprezinta pozitia oficiala a Itsy Bitsy.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s