Cum sunt limitele bune in dezvoltarea copilului

Cum sunt limitele bune in dezvoltarea copilului

Pe langa faptul ca limitele il pazesc pe cel mic de accidente, un set de reguli de baza si de bun simt vor ajuta dezvoltarea copilului pe mai multe planuri. La Parinti de Pici, vorbim despre nevoia de limite a micutilor nostri (da, este chiar reala) si despre cum implementam regulile casei.

Oricat de greu ne-ar veni sa credem si oricat de contraintuitiv ni s-ar parea, micutii nostri simt o mare nevoie de a li se stabili limite clare, usor de urmat.

Stiind in felul acesta ce consideram noi acceptabil si ce nu, ce e corect si ce e gresit, prichindeilor le este mult mai usor sa exploreze liberi si increzatori lumea din jurul lor. Astfel, regulile casei, contrar a ceea ce am putea crede, ajuta la independenta celor mici.

Astfel, cand vorbim de limite si dezvoltarea copiilor, este bine sa stii ca picii se simt mult mai increzatori sa descopere lumea din jurul lor atunci cand stiu, de exemplu, ca nu le permitem sa se catere pe mobila, sa ne traga de par, sa loveasca sau sa muste.

Conteaza, bineinteles, si cat de multe limite ii impui copilului. Despre cum sa impui limite sanatoase si cu blandete iti spunem acum, la Parinti de Pici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s