„Acasa la Mos Craciun”, la Sala Mica a Teatrului Ion Creanga – ateliere si surprize pentru micutii spiridusi

Anul acesta Teatrul Ion Creanga i se alatura lui Mos Craciun pentru a le darui micutilor spiridusi din Bucuresti o experienta de neuitat. Pe 18 si 19 decembrie, Teatrul Ion Creanga transforma Sala Mica intr-un spatiu magic al Craciunului. Aici, in clinchete de clopotei, copiii vor descoperi cum este „Acasa la Mos Craciun” si se vor bucura de ateliere creative, ateliere de bricolaj si lecturi. Iar pentru ca atmosfera sa fie completa, din program nu vor lipsi nici surprizele.

Timp de doua zile, actorii Teatrului Ion Creanga ii asteapta pe copii intr-un decor special cu o multime de activitati care ii vor transpune in universul sarbatorilor de iarna. Micutii care nu se sfiesc sa dea frau liber imaginatiei vor avea parte de ateliere de improvizatie in care vor construi povesti de Craciun din ravase naravase, de lecturi si legende pornind de la care vor improviza aventuri si vor construi tot soiul de figurine si decoratiuni. Creativitatea spiridusilor este pusa la incercare si in cadrul unor ateliere de bricolaj, unde acestia vor descoperi diferite tehnici de lucru: vor confectiona braduti si coronite de Craciun, vor decora fulgi de zapada si vor realiza ilustrate origami.

Un alt atelier educativ este cel propus de Scoala Gimnaziala Libera Waldorf, partener al Teatrului Ion Creanga. Sub indrumarea educatorilor Waldorf, micutii participanti Isi vor confectiona propriile stelute decorative pentru fereastra, explorand textura hartiei si folosind elemente de geometrie simpla.

Program – Sambata, 18 decembrie
10:00 – 11:00, Decoratiuni de brad din aluat sarat – Atelier de modelat (3-6 ani)
12:00 – 13:00, Poveste de Craciun din ravasul naravas – Atelier de improvizatie (+5 ani)
15:00 – 16:00, Despre Craciun – Lectura si atelier de bricolaj (+4 ani)
17:00 – 18:00, Coronita de Craciun – Lectura si atelier de bricolaj (4-7 ani)
19:00 – 20:00, Legenda fulgului de nea – Lectura si atelier de bricolaj (+4 ani)

Program – Duminica, 19 decembrie
10:00 – 11:00, Poveste de Craciun din ravasul naravas – Atelier de improvizatie (+5 ani)
12:00 – 13:00, Stele transparente la fereastra – Atelier Waldorf (6-10 ani)
15:00 – 16:00, Coronita de Craciun – Lectura si atelier de bricolaj (4-7 ani)
17:00 – 18:00, Legenda bradului – Lectura si atelier creativ (+4 ani)
19:00 – 20:00, Ilustrata de Craciun din hartie colorata – Atelier de origami (+4 ani)

Programul este completat de surprize menite sa Imbogateasca experienta copiilor si sa Ii faca sa se simta intr-adevar ca „acasa la Mos Craciun”. Poate cea mai frumoasa surpriza este vizita Mosului, care va sosi cu sania trasa de reni la Sala Mica a Teatrului, pentru a face cunostinta cu spiridusii cuminti si a le nota dorintele pentru seara de Ajun. Si ajutoarele Mosului au pus la cale surprize: editura Didactica Publishing House a pregatit carticele cu povesti pentru copii si mini-tablouri de colorat pentru parinti, in timp ce gustarile delicioase din turta dulce sunt coapte special de Presto Pizza.

Accesul la ateliere se face in baza biletului de participare – pentru copii si a certificatului digital COVID-19 pentru adultii insotitori. Deoarece atelierele se desfasoara cu un numar redus de participanti (10 copii pentru fiecare activitate) se recomanda achizitionarea biletelor in avans prin sistemul de ticketing Entertix.ro / Myticket.ro sau de la Casa de Bilete a Teatrului Ion Creanga – tel. 0767 934 374.

Mai multe informatii despre eveniment si program sunt disponibile pe www.teatrulioncreanga.ro, sectiunea Noutati, si pe conturile de social media ale Teatrului Ion Creanga, pe Facebook si Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s