5000 de rățuște sunt pregătite pentru o nouă întrecere caritabilă

Există un moment în copilărie când ușile se deschid și lasă viitorul să își facă simțită prezența. Datorită acestui moment, 5000 de rățuște de cauciuc se vor întrece pe apele Dâmboviței pentru a schimba viața unor copii cu afecțiuni ale aparatului auditiv.

Cluburile Rotaract din București organizează sâmbătă, 21 mai 2022, începând cu ora 13.00, cel mai amuzant eveniment caritabil al anului: Cursa de Rățuște “Rotaract” pe Dâmbovița, între Podul Hașdeu și Podul Izvor.

Fondurile strânse în cadrul acestui proiect vor fi folosite pentru a achiziționa proteze auditive de ultima generație pentru 9 copii hipoacuzici de la Școala Specială pentru Surzi nr. 1 București. Protezele au rolul de a le reda copiilor capacitatea de a auzi, precum și de a le opri pierderea totală a auzului, schimbându-le astfel viața și oferindu-le o șansă la o viață normală.

Pentru mulți dintre copiii născuți cu hipoacuzie, șansele de recuperare sunt foarte mari, însă condiționate de un element esențial: purtarea unor proteze auditive. Chiar și un copil cu surditate severă poate învăța să vorbească dacă beneficiază de un aparat auditiv potrivit nevoilor sale și se află într-un mediu favorabil recuperării.

Așadar, întreaga comunitate e invitată să se implice în acest proiect prin sponsorizări, donații și participarea la concurs pentru realizarea unui scop comun: acela de a reda micuților cel mai frumos sunet – sunetul copilăriei!

Înscrierea se face pe site-ul www.cursaderatuste.ro, o donație de 10 lei asigurând participarea la cursă cu 1 rățușcă. Un participant se poate înscrie cu una sau mai multe rățuște, iar câștigătorul cursei va beneficia de un premiu din partea sponsorului principal.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s