Ziua Familiei: Traditii de familie in jurul lumii

In fiecare an, pe 15 mai, sarbatorim Ziua Familiei. Cu aceasta ocazie ne amintim cat de important este sa avem o familie iubitoare si cat de mult ne unesc propriile traditii.

Peste tot in lume, familia inseamna dragoste, sustinere si unitate. Fie ca vorbim despre sarbatorirea vietii, fie ca ne referim la simple mese in familie, pe tot Pamantul vom descoperi obiceiuri induiosatoare, dovezi ale dragostei familiei.

Descopera mai jos cateva dintre cele mai frumoase traditii ale familiilor din jurul lumii!

  • Sarbatoarea celor 100 de zile ale bebelusului

In China, aceasta ceremonie este sarbatorita de intreaga familie, cu o multime de cadouri pentru bebelus. Acest eveniment inseamna trecerea unui prag si reprezinta recunostinta parintilor pentru sanatatea si siguranta copilasului lor. Cu aceasta ocazie, micutul primeste un pandantiv de argint, numit „Lacatul Longevitatii”.

  • Aruncatul suzetei in copaci

In Danemarca, pentru a-i ajuta pe cei mici sa renunte la suzeta, parintii ii ajuta pe cei mici sa isi agate suzetele in crengile copacilor. Acest ritual este un mod de a spune ramas bun suzetei.

  • Pragul maturitatii

Un alt eveniment sarbatorit de intreaga familie este pragul maturitatii. In cultura ebraica, se sarbatoreste Bar Mitzvah (pentru baieti) si Bat Mitzvah (pentru fete), momentul in care copiii devin responsabili pentru actiunile lor. Baietii sunt sarbatoriti cand implinesc 13 ani, iar fetele – la varsta de 12 ani.

In America Latina, fetele sarbatoresc pragul maturitatii la 15 ani, prin evenimentul numit Quinceañera. Sarbatoarea presupune tranzitia de la copilarie la feminitate.

  • Aprecierea bunicilor in familie

Desi sunt peste 500 de grupuri de Americani Nativi, cu traditii si obiceiuri diferite, cu totii au un respect imens fata de batrani. In familiile lor, obiceiul este ca bunicii sa transmita invataturi celor mai tineri membri. In aceasta cultura, batranii sunt vazuti ca fiind cei care au ajuns la o intelegere spirituala superioara.

Tu ce traditii ai in familia ta?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s