5 idei pentru o vara fericita

Chiar daca timpul liber este limitat, poti face din aceasta perioada o vara fericita, prin activitati simple, amuzante si convenabile.

Asa cum am tot spus, este important sa stii cum sa te deconectezi si sa pastrezi timp si pentru tine, pentru activitati care iti fac placere si care iti bucura sufletul.

De aceasta data, vreau sa iti propun cateva metode prin care poti face concret acest lucru, perfecte pentru vremea de afara, astfel incat sa ai o vara fericita.

  • Iesi la o plimbare cu bicicleta

Daca ai o bicicleta, iti recomand chiar sa faci drumul pana la serviciu si inapoi pe ea. Mersul pe bicicleta iti solicita mai putin atentia decat condusul si, in acelasi timp, este o activitate relaxanta, care iti permite sa fii mai aproape de mediul inconjurator. De asemenea, cu aceasta ocazie faci si putin efort fizic, lucrandu-ti musculatura. (Sincer, eu vad doar plusuri!)

Iar daca nu ai o bicicleta, sunt parcuri din care poti inchiria una – in parcurile Herastrau si Kiseleff sunt centre de inchiriere gratuita a bicicletelor, prin programul „La Pedale”.

  • Planifica-ti vacanta

Inainte de a incepe orice fel de calatorie, este nevoie de multa planificare. Unde dormi? Cum ajungi acolo? Ce vrei sa vizitezi? Inclusiv aceasta activitate de organizare, premergatoare calatoriei, poate fi ceva distractiv. Fixeaza-ti pe harta obiectivele la care vrei sa ajungi si viseaza cu ochii deschisi!

  • Inscrie-te la un curs

Vara este o ocazie buna sa iti descoperi un nou hobby. Chiar daca noi, adultii, nu mai avem acea vacanta de trei luni, de care se bucura copiii, programul nostru tot pare mai lejer. (Poate pentru ca cei mici pleaca in tabere sau la tara, poate pentru ca ajungem mai usor la serviciu sau poate pentru ca, pur si simplu, ne simtim mai liberi.) Asa ca, gandeste-te putin: ce ti-ar placea sa inveti sau sa aprofundezi?

Iar daca timpul sau banii nu iti permit sa ajungi pana la un curs organizat, iti poti face singur(a) programul, cautand tutoriale pe Internet. De exemplu, pe YouTube, gasesti tutoriale video, pe o multime de teme – de la lectii de gatit pana la primele acorduri la chitara, de la sfaturi pentru machiaj pana la cursuri de desenat.

  • Cutreiera orasul

O vara fericita se poate regasi chiar in orasul tau. Cauta pe Internet evenimente sau activitati ce se desfasoara in orasul in care locuiesti si incearca sa iti faci timp pentru ele. Sau alege o alta ruta de la serviciu pana acasa, poate una care sa treaca printr-un parc sau pe stradute pe care nu le stiai. Astfel, vei descoperi lucruri frumoase in locul in care traiesti (dar pe care poate ca ai fost prea ocupat sa le vezi).

De exemplu, propune-ti sa incerci sau sa vezi ceva nou o data pe saptamana. Ai putea sa vezi un muzeu nou sau sa cauti o atractie noua (cum ar fi, Dino Park, de la Rasnov). Ai putea sa incepi un blog sau un jurnal sau sa iesi cu un zmeu in parc. Sunt o multime de posibilitati care sa iti implineasca nevoia de nou si de iesire din monotonie.

Tu ce idei mai ai pentru o vara fericita? Spune-ne in rubrica de comentarii.

Autor articol: Oana Anghel – Redactor Itsy Bitsy


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s