3 instrumente prin care prevenim fenomenul bullying

3 instrumente prin care prevenim fenomenul bullying

Pentru a creste copii echilibrati, care sa nu pice in categoriile asociate cu fenomenul bullying, fie victime, fie agresori, este nevoie sa ii ajutam sa isi dezvolte inteligenta emotionala. Sunt 3 instrumente prin care putem incepe acest proces. Despre ele vorbim acum, la Meditatii pentru parinti.

Adriana Mitu, facilitator de programe educationale pentru copii, ne prezinta cele mai importante 3 instrumente prin care le crestem copiilor inteligenta emotionala si prin care, implicit, putem incepe sa prevenim fenomenul bullying:

  • sa ii ajutam pe copii sa invete sa isi verbalizeze emotiile si sa le gestioneze – sa inteleaga cand se simt tristi, furiosi, dezamagiti, frustrati, sa spuna cand au o emotie puternica si sa invete cum sa revina la o stare de calm, cand au nevoie;
  • sa inteleaga cum sa reactioneze la emotiile puternice ale celorlalti;
  • sa invete cum sa empatizeze – a intelege cum se simt ceilalti este cel mai important pas.

Daca te intrebi cum pui in aplicare acesti pasi, iti recomandam sa incepi prin exemplul personal si prin cel mai usor mod de a le comunica celor mici: prin jocuri. In special, iti recomandam jocurile Adrianei Mitu, din colectia Jocul de Luni, menite sa le creasca prichindeilor gradul de inteligenta emotionala.

Mai multe despre cum prevenim fenomenul bullying de acasa, iti spunem acum, la Meditatii pentru parinti.

Materialul face parte din campania „Viata secreta a copilului tau”, lansata de Itsy Bitsy si GMP PR.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s