Fulgi de zapada din bete de inghetata

Stiai ca cel mai mare fulg de zapada atestat de Cartea Recordurilor a cazut in Statele Unite ale Americii in 1887 si avea aproape 40 de centimetri latime? Pare greu de crezut, nu-i asa?

Noi iti propunem sa depasesti acest record, realizand impreuna cu cel mic fulgi de zapada gigantici din.. bete de inghetata. Casa iti va arata minunat de Sarbatori cu aceste decoratiuni neconventionale!

De ce ai nevoie: 

  • Bete de inghetata
  • Raportor
  • Pistol de lipit
  • Panglica sau ata de pescuit
  • Optional: vopsea sau acuarele (alb si rosu) si pensule

Exista o multime de modele de fulgi de nea pe care le poti realiza din bete de inghetata. Noi iti prezentam doua variante, care difera foarte putin.

Pentru inceput, ia sase bete si lipeste-le doua cate doua, formand astfel trei „brate”. Formeaza apoi din acestea o stea cu sase varfuri, masurand cu raportorul ca intre fiecare doua bete sa fie un unghi de 30 de grade.

etapa1

Ia inca 12 bete de inghetata si uneste cu ele cele 6 capete ale stelei formate, lipindu-le de acestea si intre ele.

Din acest punct poti realiza doua modele pentru fulgul de nea:

A. Lungeste cele trei “brate” initiale, lipind cate doua bete in continuarea fiecaruia din cele sase capete. Lipeste inca doua bete de fiecare capat nou format, in asa fel incat sa formeze o sageata cu varful indreptat catre stea.

fulgi_a

B. Lipeste in fiecare din cele 6 varfuri ale stelei trei bete in forma unei sageti cu varful indreptat catre stea.

fulgi_b

Fulgul este aproape gata! Prinde-l cu o panglica sau cu un fir de ata de pescuit si alege un loc potrivit in care sa-l agati.

Daca vrei, il poti vopsi in alb sau rosu, dar noi credem ca va impresiona si daca il lasi “natur”.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s