Ziua Internationala a Cartii pentru Copii 2016

De aproape 50 de ani, in lume este sarbatorita Ziua Internationala a Cartii pentru Copii, pe 2 aprilie, ziua in care s-a nascut si autorul de basme, Hans Christian Andersen.

Peste tot in lume, cu aceasta ocazie, sunt organizate tot felul de activitati, pentru a face lectura mai accesibila pentru copii, precum concursuri literare, intalniri cu autori, expozitii si lansari de carte etc.

  • Biblioteca Metropolitana Bucuresti ii invita pe copii si parinti la o intalnire cu personajele celor mai frumoase povesti, pe 2 aprilie, de la ora 11:00. 16 scriitori, actori, jurnalisti, bloggeri si parinti se vor intrece in istorisiri fabuloase. Evenimentul se numeste Ora de povesti si se desfasoara in fiecare filiala a Bibliotecii Metropolitane Bucuresti. Intrarea este gratuita.
  • In acelasi timp, Editura Litera Mica organizeaza campania Cartile si jocul in scoala mea isi au locul. Pe 2 aprilie, profesorii si educatorii sunt invitati sa intre pe facebook.com/Litera Mica si sa-si inscrie copiii in campanie. In urma inscrierilor, editura va trimite in scoli si in gradinite carti pentru fiecare clasa participanta.

campanie-lectura-465x390

  • De asemenea, Asociatia Curtea Veche si Grupul Renault Romania ofera in zilele de 6 si 7 aprilie volume din colectia Cartile copilariei elevilor din judetele Arges si Dambovita, in cadrul a doua evenimente organizate la Centrul Cultural Mioveni (ora 11:00), respectiv la Sala de sport din orasul Titu (ora 11:00).

La intalnirile cu elevii, vor participa Cornel Ilie (trupa VUNK), Valentina Roman (director executiv, Asociatia Curtea Veche), Liliana Tebeica (reprezentant Grupul Renault Romania), alaturi de reprezentantii celor doua institutii locale. Actorul Alex Stefanescu va sustine un moment interactiv, care ii va bucura pe copii si le va demonstra ca lectura si teatrul sunt cele mai bune cai pentru cititul de placere.

 

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s