Laboratorul de Stiinte Bayer isi redeschide portile in aprilie 2016

Pentru al treilea an consecutiv, Bayer Romania organizeaza Laboratorul de Stiinte, menit sa demonstreze copiilor ca stiinta poate fi distractiva, prin intermediul unor experimente atractive in domeniul nutritiei si sanatatii. Laboratorul de Stiinte este dezvoltat in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice si Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti si se va desfasura intre 1 si 28 aprilie 2016 la ARCUB Gabroveni.

Laboratorul a fost conceput ca raspuns la una dintre problemele majore cu care sistemul educational romanesc este adesea asociat ─ prea multa teorie, in defavoarea activitatilor practice. Editiile anterioare au fost extrem de bine primite de copii, profesori si parinti deopotriva, ceea ce a subliniat nevoia unui demers mai indelungat si mai amplu:

Va multumim pentru o zi impresionanta, interesanta, educativa si relaxanta in acelasi timp. Apreciez efortul echipei BAYER si in mod special al studentilor care si-au dedicat timpul si priceperea unor copii de 9 – 10 ani. Pe fetele lor s-a vazut incantarea! Ati facut si experimentul bucuriei copiilor!“ profesor.

Azi am devenit copil pentru cateva minute. Multumesc!parinte.

Multumim echipei proiectului, oamenilor mari care s-au gandit la oamenii mici. Succes pe viitor!copil in varsta de 10 ani.

Sunt doar cateva dintre impresiile impartasite de participanti in „Jurnalul micului cercetator“, la finalul sesiunilor de experimente.

Ce aduce nou editia din 2016?

·         Program extins, pentru a putea primi cat mai multi participanti: o luna intreaga de activitate, cu un program de 8 ore pe zi in cadrul saptamanii Scoala Altfel, intre 18 ─ 22 aprilie

·         O modalitate inovatoare de a vizualiza experimentele cu ajutorul unei holograme 3D

·         Exercitii aplicate pentru toti participantii, cu idei ce pot fi incercate si acasa, urmand indicatiile din brosura in format tiparit

Laboratorul de Stiinte din Romania inseamna pentru Bayer mai mult decat un proiect, este o poveste. Si desi incepe cu ‘a fost odata’ cand interesul copiilor pentru stiinta era din ce in ce mai mic, povestea se termina cand tot mai multi copii redescopera in fiecare an modul in care functioneaza natura din jurul lor. Proiectul pilot inceput in saptamana ‘Scoala Altfel’ din 2014  fost extrem de bine primit de catre copii si profesori, asa ca am dublat capacitatea in 2015, dar tot nu a fost suficient pentru a onora toate solicitarile. Anul acesta venim nu numai cu un program de lucru extins, dar si cu elemente tehnologice inovatoare, instructiuni pentru exercitii de realizat acasa si experiente DIY pentru toti copiii implicati, dovedind inca o data ca stiinta poate deschide drumul spre o viata mai buna, a spus Ruxandra Pirojoc, Director de Comunicare Bayer Romania si Bulgaria.

In cadrul editiei din 2015, peste 1400 de copii au vizitat Laboratorul de Stiinte in doar 5 zile, pe durata saptamanii Scoala Altfel. In acest an, numarul estimat de copii care vor lua parte la activitatile din cadrul Laboratorului este de peste 3.000.

Angajamentul Bayer in Romania se pliaza pe nevoile specifice ale populatiei – educatie mai buna si sanatate mai buna, acestea fiind componentele cheie ale unei vieti mai bune la nivelul comunitatii in care compania activeaza.

Inscrierile pentru participarea la Laboratorul de Stiinte Bayer se pot face prin email la adresa: lavinia.dragomirescu@bdr.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s