Te costa 0 lei sa fii un supererou!

Un gest frumos, o mana de ajutor, un sprijin de nadejde, o fapta buna nu pot fi masurate in bani sau greutate, ci in valoarea sufleteasca pe care ele o poarta. Faptele bune nu numai ca influenteaza in bine vietile celor din jur, dar ne si ajuta pe noi, intr-un mod foarte personal. Studiile arata ca pana si cele mai simple si marunte fapte bune pot creste gradul de fericire al persoanei care le face.

Iti poti invata foarte usor copilul sa faca fapte bune si sa ii ajute pe cei din jur. Fii chiar tu un exemplu pentru el! Daca parintele va face fapte bune, copilul ii va calca pe urme. Si dureaza atat de putin sa faci o fapta buna si nu te costa mai nimic!

Te costa 0 lei sa ajuti si sa fii un supererou!

Tu poti face diferenta intre un azi fara speranta si un maine mai bun! Prietenii nostri de la Profi au lansat la inceputul lunii septembrie „Te costa 0 lei sa ajuti”, o campanie in care supereroii si realizatorii Itsy Bitsy nu au stat pe ganduri si au acceptat sa se implice!

Ai scanat bonul? Ajuta!

Pana pe 13 octombrie, de fiecare data cand iti faci cumparaturile de la Profi, scaneaza bonul de cumparaturi la infochiosc si alege unde vrei sa redirectionezi 1.500.000 lei daruiti de Profi.

Supereroii Itsy Bitsy si-au ales deja proiectele pe care le sustin!

Itsy, prin sensibilitatea si empatia care o caraterizeaza, sustine proiectul „Fii un erou! Ajuta-i sa ramana in bratele mamei lor” al Asociatiei Touch Romania. Mai exact, mamele si copiii aflati in situatii dificile, victimele violentei domestice, ale saraciei si ale excluziunii sociale.

Bitsy, cel mai curajos dintre supereroi, militeaza pentru drepturile copilului si sustine proiectul „Si eu am dreptul sa ma joc” al Fundatiei Inocenti.

Zilnic, mii de copii din Romania se afla in spitale, in loc sa fie la scoala sau la joaca. Medicii se ocupa de tratamentele lor, parintii le sunt coplesiti de griji si copilaria trece pe langa acesti copii lasand in urma amintiri pe care mai degraba le-ar dori uitate.

Angajatii, colaboratorii si voluntarii implicati in proiectul „si eu am dreptul sa ma joc” al Fundatiei Inocenti usureaza pe de-o parte activitatea celor care au grija de copii: medici, asitenti, parinti. Cel mai important insa, implicand copiii in activitati terapeutice si recreationale, terapie prin joc si joaca, activitati educationale (citim, povestim, scriem, invatam, coloram etc.) le stimuleaza dezvoltarea echilibrata. Zilele apasatoare si plictisitoare petrecute in spital trec astfel mai usor si mai cu rost.

Spark, prin dragostea sa fata de natura si tot ce ne inconjoara, lupta pentru protectia mediului sustinand proiectul „Padurea mea” al Asociatiei EcoStuff.

Tara noastra pierde trei hectare de padure pe ora datorita defrisarilor masive. in contextul in care padurile reprezinta principala noastra sursa terestra de oxigen – nu degeaba au fost numite plamanii planetei – trebuie sa fim mai atenti. Asociatia EcoStuff da start proiectului “Padurea mea” prin care doreste sa implice copiii si voluntarii in actiuni de protectie a mediului prin plantare de copaci.

SuperZAPA, care ne ajuta zi de zi sa ne activam superputerea prieteniei, ne aminteste ca toti copiii au dreptul la educatie! Ea sustine proiectul „STOP saracie, START educatie” al Fundatiei United Way Romania.
in Romania exista zeci de mii de copii care nu intarzie niciodata la scoala, nu iau note slabe si nici nu creeaza probleme in salile de clasa. Asta deoarece sunt nescolarizati.

De 15 ani, Fundatia United Way Romania ofera persoanelor defavorizate sanse sporite la servicii educationale, de sanatate si de integrare social-economica. Momentan sunt inscrisi in programul „STOP saracie, START educatie” al Fundatiei United Way Romania 6500 de copii. Ei sunt beneficiarii directi. Sansele lor de a invinge saracia, de a deveni adulti independenti si responsabili si de a avea un impact pozitiv in comunitate sunt in crestere. La fel cum sunt in crestere sansele familiilor si ale comunitatilor din care acesti copii fac parte, puterea exemplului fiind uriasa.

DJ Dodi ne va invata ca patrimoniul nu apartine unei singure generatii si prin superputerea sa, bucuria, ne ajuta sa constientizam ca nu trebuie sa ne uitam trecutul si istoria. Totodata, ne va prezenta cateva dintre locurile pe care Asociatia Monumentum isi propune sa le salveze si ne invita sa simtim emotia vremurilor de demult, sustinand proiectul „Ambulanta pentru Monumente”. Ce faci cand te simti rau? Suni la 112. Ce face insa un monument cand se simte rau? Daca are noroc, asteapta sa fie salvat de Ambulanta pentru Monumente care se ocupa de salvarea monumentelor istorice din Romania, aflate in stare de pre-colaps si colaps.

Proiectul Ambulanta pentru Monumente are doua tipuri de beneficiari. In primul rand sunt persoanele din comunitatile in care monumentele sunt restaurate. Ceilalti beneficiari ai proiectului nostru sunt chiar voluntarii implicati, tinerii dornici sa invete tehnici de interventie pe monumente prin reactivarea mestesugurilor.

Spinner este prin definitie un mare sustinator al sportului, al miscarii si al stilului de viata sanatos. El isi activeaza superputerea energiei pentru a sustine proiectul „10 pentru gimnastica” al Fundatiei Nadia Comaneci, care prin bursele „10 pentru gimnastica”, sprijina tinerele gimnaste care au rezultate bune atat in competitiile de profil, cat şi la scoala, dar care din cauza situatiei financiare precare a familiei risca sa abandoneze activitatea sportiva.

Simona Dragomir, realizatoarea emisiunii Traieste sanatos cu Simona, este cea mai potrivita pentru a sustine proiectul „Sanatate la un click distanta” al Federatiei Filantropia. Cei care se bucura de de roadele proiectului „Sanatate la un click distanta” al Federatiei Filantropia sunt persoanele cu venituri modeste din localitati izolate din mediul rural. Unele sunt persoane varstnice cu pensii mici, altele sunt persoane cu dizabilitati sau persoane fara ocupatie.

Pentru ei luxul nu consta in a avea ultimul model de telefon, ci in a avea in apropiere un medic de familie. Iar sansa lor o reprezinta telemedicina, adica modul in care folosim telecomunicatiile pentru a imbunatati serviciile de sanatate.

Vrei sa te implici?

Te asteptam alaturi de noi si de prietenii nostri de la Profi sa facem mai bine impreuna. Pana pe 13 octombrie, de fiecare data cand iti faci cumparaturile de la Profi scaneaza bonul la infochiosc si alege unul dintre proiectele pe care Profi le sustine donand 1.500.000 lei.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s