Sustinerea mamelor cu copii nascuti prematur

Pentru a veni in sprijinul parintilor si, mai ales, mamelor cu copii nascuti prematur, Asociatia Unu si Unu a pregatit o serie de proiecte. Aflam despre ele acum, la Meditatii pentru parinti.

Cu siguranta, cunosti pe cineva care a nascut inainte de vreme. Sau poate chiar tu ai trecut prin aceasta experienta. Atat pentru parintii de bebelusi nascuti prematur, cat si pentru femeile aflate la risc de nastere prematura, este important sa existe centre de suport si de consiliere.

De aceea, Asociatia Unu si Unu vine cu raspunsuri la intrebarile lor si cu solutii la problemele lor, prin proiecte de sustinere a mamelor. Despre ele ne vorbeste acum, Diana Gamulescu, vicepresedinte al asociatiei.

Un prim pas a fost instalarea unor puncte de consiliere psihologica gratuita, in 3 spitale din Bucuresti. Apoi, de curand, a fost lansat numarul de telefon Alo, Prematuritatea, la care parintii sau viitorii parinti pot apela gratuit si unde pot vorbi cu cadre medicale, avocati sau chiar parinti care au trecut prin experiente asemanatoare. De asemenea, aflam ca, pana pe 9 iunie, vor fi organizate cursuri gratuite, in care vor fi oferite informatii legate de subiecte precum: alaptarea copiilor nascuti prematur, tehnici de conectare cu bebelusii, monitorizarea prematurilor pana la 2 ani, recuperarea lor si multe altele.

Ce alte informatii este bine sa stim despre copiii nascuti prematur? Sunt acum mai multe nasteri cu probleme decat in alti ani? Afla aici.


2 comentarii la „Sustinerea mamelor cu copii nascuti prematur”

  1. Sunt o mama care a nascut o fetita la 29 de saptamani si stiu ce inseamna sa nu stii daca iti va trai copilul sau nu, precum si efectele in timp a prematuritatii. As dori sa ajut, sa sprijin acest proiect, sa ma implic si sa pot fi alaturi de mamele care nasc copii premature sa treaca cu mult curaj prin primul an de viata al copilulu premature. Va rog sa imi spuneti in ce fel pot sa ma implic.
    Va multumesc

    Boiana Berchi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s