Parlamentul Copiilor: Copiii sustin campania 1 Iunie Zi Libera

Luni, 16 mai 2016, peste 200 de scolari cu varste cuprinse intre 6 si 14 ani au luat parte la Parlamentul Copiilor, pentru a sustine campania 1 Iunie Zi Libera.

Copiii au mers la Palatul Parlamentului pentru a purta un dialog cu deputatii si senatorii, pe tema „De ce vreau ca 1 iunie sa fie zi libera”.

Dupa un tur al principalelor obiective din Parlamentul Romaniei, scolarii s-au asezat la masa de discutie pentru a aduce propuneri de legi si modificari legislative, legate de Drepturile omului si de cele ale copilului.

In principal, dialogul a avut ca tema principala demersurile pentru a face din 1 Iunie zi libera, nationala, astfel incat familiile sa aiba ocazia sa petreaca mai mult timp de calitate impreuna. Pentru a arata cat de mult inseamna pentru ei acest proiect de lege, copiii au facut peste 100 de desene cu tema 1 Iunie Zi Libera, acestea fiind reunite intr-o expozitie gazduita de Parlamentul Romaniei.

In plus, elevii le-au inmanat senatorilor si deputatilor prezenti scrisori in care explicau viziunea lor despre ziua de 1 Iunie ca zi libera.

La finalul evenimentului, toti copiii participanti au primit diplome de Parlamentari pentru o ora.

IMG_3333Senatoarea Rozalia Biro si deputata Claudia Boghicevici, initiatoarele proiectului de lege 1 Iunie Zi Libera, alaturi de Gabriela Coman, presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie (ANPDCA) si alti parlamentari au participat la Parlamentul Copiilor.

Este momentul sa acordam atentia si importanta cuvenita dreptului copiilor de a-si exprima opinia si de a participa la luarea deciziilor care ii privesc. Atunci cand un copil stie ca vocea lui conteaza, acest lucru il capaciteaza, il pregateste pentru viata in care va lua decizii singur si ii intareste increderea, stima de sine si ambitia de a reusi„, a afirmat Gabriela Coman, presedintele ANPDCA.

Cei care am fost copii cu cheia la gat intelegem cel mai bine cat de important este timpul pe care il petrecem cu copiii nostri. Din pacate, la 20 – 30 de ani de cand parintii nostri stateau cu sufletul la gura pana cand ne gaseau acasa, copiii de atunci, parintii de astazi, se confrunta cu o si mai acuta lipsa de timp dedicat copiilor lor. 1 Iunie Zi libera este mai mult decat o propunere legislativa pentru o zi libera a parintilor, este un semnal de alarma, a declarat deputata Claudia Boghicevici.

Parlamentul copiilor Itsy Bitsy 4Evenimentul Parlamentul Copiilor, in cadrul caruia a avut loc vizita celor mici in institutie, ne-a dat ocazia sa aflam ce au de spus reprezentantii viitorului nostru si poate chiar viitorii nostri colegi. M-a bucurat sa observ ca scolarii nu doar ca stiu ce vor, dar stiu si sa isi argumenteze coerent opiniile si sa fie convingatori. Copiii si-au exprimat limpede si clar dorinta de a se bucura din plin de timpul petrecut cu parintii, aratand ca ziua de 1 iunie trebuie sa devina una libera, de care sa beneficieze intreaga familie, a detaliat senatoarea Rozalia Biro.

Copiii din Romania sufera din cauza absentei timpului de calitate cu parintii, de aceea Itsy Bitsy FM a demarat o campanie de constientizare in acest sens. Ne dorim sa transformam 1 Iunie din ziua copilului in ziua copilului cu parintii, pentru a pune o caramida la construirea unei relatii parinte-copil mult mai prezenta si mai afectuoasa, a subliniat Nadia Tataru, Director General Itsy Bitsy FM.

Evenimentul Parlamentul Copiilor face parte din campania derulata de grupul de initiativa format din Itsy Bitsy FM, lideri de opinie – Andreea Marin, Virgil Iantu si Tily Niculae -, parlamentari, specialisti psihologi si asociatii de parinti, cu sustinerea Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie. Peste 13.000 de romani sustin initiativa si s-au alaturat pe pagina de Facebook 1 iunie zi liberă.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s