Ce nevoi au copiii din ziua de azi?

Sunt oare copiii din ziua de azi altfel decat eram noi? Ii stim ca fiind parte din generatia cu tableta in mana, dar stim si ce nevoi au?

In ultima vreme, se tot vorbeste de probleme care parca, atunci cand eram noi copii, nu existau: fenomenul bully, deficitul de atentie, agitatia excesiva si chiar depresia sau anxietatea, in unele cazuri. Ce nevoi neimplinite au copiii societatii moderne, de ajung sa treaca prin astfel de stari?

„In primul rand, as spune ca fiecare generatie se uita inapoi la generatia care a trecut si o vede ca depasita si se uita la generatia care vine cu un pic de neincredere si de emotie si de neliniste, legate de lucruri pe care le fac diferit”, ne aminteste psihoterapeutul Bogdan Ion.

Pe de alta parte, tot el ne avertizeaza ca ingrijorarea vizavi de copiii din ziua de azi este fondata pe motive reale. In opinia sa, in societatea actuala, cei mici sunt inconjurati de mult mai multa agresivitate si, in acelasi timp, au parte de mult mai putina relationare, ceea ce duce la:

„mai multe situatii de timiditate, de dezangajare sociala, de retragere sau de, pur si simplu, dificultate, inadecvare, in momentul in care ii pui fata in fata, ca sa lege o relatie”, dupa cum explica Bogdan Ion.

Exista insa o cale foarte simpla, prin care le putem oferi copiilor exemple de atasament sigur in relatii. Totul incepe cu relatia dintre parinti si copii si aflam acum ce putem face.

Bogdan Ion face parte din grupul de initiativa care sustine campania 1 iunie zi libera.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s